AcasăȘTIRI EXTERNENord-coreenii aruncă gunoiul "peste gard". Aeroportul Incheon din Coreea de Sud, închis...

Nord-coreenii aruncă gunoiul „peste gard”. Aeroportul Incheon din Coreea de Sud, închis din cauza baloanelor cu mizerie lansate de vecini (VIDEO)

Nord-coreenii aruncă gunoiul "peste gard". Aeroportul Incheon din Coreea de Sud, închis din cauza baloanelor cu mizerie lansate de vecini

Un balon a aterizat pe pista de lângă Terminalul 2 de pasageri de pe aeroportul internaţional Incheon din Coreea de Sud, iar cele trei piste au fost închise temporar.

Miercuri, timp de aproximativ trei ore înainte de răsărit, din cauza baloanelor lansate de Coreea de Nord pline cu deşeuri.

Baloanele, ca represalii

Coreea de Nord a declarat că baloanele sunt represalii pentru o campanie de propagandă a dezertorilor şi activiştilor nord-coreeni din Sud, care trimit în mod regulat baloane cu alimente, medicamente, bani şi pliante care critică liderii din Nord.

Printre obiectele transportate de baloanele nord-coreene s-au numărat articole imprimate cu personaje Hello Kitty, haine foarte uzate şi pământ conţinând urme de fecale umane şi paraziţi.

Rusia a încheiat un pact de apărare cu Coreea de Nord

În principal, noul tratat de apărare demonstrează o apropiere din ce în ce mai mare între cele două state paria, tratat care în mod sigur, prin lipsa sa de transparență, a neliniștit restul lumii.

Textul real al documentului nu a fost încă publicat, așa că detaliile sunt incerte, dar se spune că tratatul include o prevedere de apărare reciprocă, care cere ca fiecare țară să ofere asistență militară în cazul în care cealaltă ar fi atacată.

Călătoria lui Putin în Coreea de Nord pentru discuții cu colegul său autocrat Kim Jong Un este prima din 2000. Vizita este a patra călătorie în străinătate a lui Putin de la „realegerea” sa în martie 2024, după vizitele la Beijing, Minsk și Tașkent în mai.

Rusia și Coreea de Nord și-au văzut cooperarea crescută semnificativ în ultimul an.

author avatar
Andrei Ștefan