AcasăȘTIRI EXTERNENoi violențe în Franța, din cauza reformei pensionării! Zeci de arestări în...

Noi violențe în Franța, din cauza reformei pensionării! Zeci de arestări în a treia seară de proteste – VIDEO

frantaNoi violențe în Franța, din cauza reformei pensionării! Zeci de arestări în a treia seară de proteste - VIDEO / captură video

Au fost din nou violenţe şi haos la protestele din mai multe oraşe din Franţa. Mii de oameni au mărşăluit prin ţară nemulţumiţi de noua reformă a lui Macron, care modifică vârstele de pensionare.

Pentru a treia noapte la rând, francezii au protestat față de reforma pensiilor după ce guvernul a crescut vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani fără să supună legea unui vot în Parlament.

Protestatarii au înfruntat forțele de ordine

În multe locuri, protestul s-a transformat într-o confruntare dură cu autorităţile. Poliţia a fost nevoită să folosească gaz lacrimogen ca să poată împrăştia mulţimea. S-au folosit inclusiv tunurile cu apă.

Protestatarii au incendiat mai multe pubele de gunoi şi au cerut demisia preşedintelui francez.

În Paris, sute de protestatari au ocupat un centru comercial din zona Châtelet-Les Halles, în Arondismentul 1 al capitalei Franţei.

Scene asemănătoare au avut loc și în alte orașe din Franța – Lyon, Bordeaux sau Nantes. 81 de oameni au fost arestaţi doar sâmbătă seară.

Principalele sindicate franceze au spus că vor continua demonstrațiile. Joi este programată o grevă la nivel național.

author avatar
Andreea Vlad
206 afisari

3 COMENTARII

  1. Explicatia este extrem de simpla…..CORUPTIA>>CIORDEALAAA….banii s-au furat nu mai exista…sclavii sa munceste si facturili sa lli platesti TZAPTZARAP MANKATZASHH…UNDE E UDREA SA PLIMBE GEAMANTANE DE CA$$$$H CU AL-QAIDA LA PARIS>>>>

    • MENAGE A TROIS…CU BICA SI FUTALAUL…LA PARIS….DILAILAAAA..PE MILIARDELE FURATE DE MAFIA DIN ENERGIE…BUZAIANU…PETROV…VALCOV…RUSAL-DERIPASKA…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger