AcasăȘTIRI EXTERNENoi tensiuni Serbia-Kosovo, Rusia reacționează. Ce a cerut Vladimir Putin

Noi tensiuni Serbia-Kosovo, Rusia reacționează. Ce a cerut Vladimir Putin

Noi tensiuni Serbia-Kosovo, Rusia reacționează. Ce a cerut Vladimir Putin / Foto: printscreen

Kremlinul a cerut luni ca tensiunile dintre Serbia și Kosovo să fie rezolvate prin „mijloace diplomatice”, după atacurile asupra poliției, cerând totodată ca drepturile sârbilor să fie „garantate”.

„Susținem eforturile pașnice ale părților de a rezolva această situație prin mijloace diplomatice”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Tensiuni crescute între Belgrad și Pristina

„Suntem în favoarea garantării tuturor drepturilor sârbilor”, a spus el, adăugând că Rusia este un susținător apropiat al Belgradului din cauza legăturilor istorice și religioase de lungă durată cu Serbia.

Tensiunile au crescut în acest weekend în nordul Kosovo după ce persoane necunoscute au făcut schimb de focuri cu ofițeri de poliție și au aruncat o grenadă paralizantă asupra poliției UE desfășurate în regiune în cadrul misiunii EULEX.

Manifestanții sârbi au instalat, de asemenea, baraje rutiere care paralizează traficul la două puncte de trecere a frontierei dintre Kosovo și Serbia pentru a protesta împotriva arestării unui fost ofițer de poliție.

Pristina și Belgrad s-au acuzat reciproc după această ultimă rundă de incidente, care a determinat Kosovo să amâne alegerile locale din municipalitățile cu majoritate sârbă, programate inițial pentru 18 decembrie, pentru 23 aprilie, scrie Le Figaro.

Fosta provincie sârbă Kosovo, populată în majoritate de albanezi, și-a declarat independența în 2008. Această independență a fost recunoscută de Statele Unite și de majoritatea țărilor UE, dar nu și de Belgrad, care încurajează majoritatea sârbă din nordul Kosovo să sfideze autoritatea de la Pristina.

author avatar
Tudor Borcea
564 afisari

7 COMENTARII

  1. Ce sa mai ceara sclavetele asta de Putin si poporul rus ca sunt vai de mama lor, bani nu au, carte nu au, au probleme cu alcoolul, cei care nu-si permit alcool, prizeaza la punga prenandez ca aurolacii, razboiul este pierdut si aproape in stadiul de dinainte de 24 feb.

    • Dar tu ce ai baut sau ce ai tras pe nas de esti asa cretin ?!
      Ce stii tu, ma arieratule, despre poporul rus, despre Rusia si despre domnul presedinte V.V.Putin ?
      Sper sa ai viata dupa cum iti este sufletul !!!

        • Pt ca nu vrei sa ne dai o frunte-n burta ca sa ti se umple botul si sa taci, exista si solutia sa ti se bage deseu de gaoaza pe nas ca sa nu mai respiri dobitoceniile pe care le emani zilnic. Pisa-s-ar cainii in icra ma-tii din care ai iesit, Sandule!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger