AcasăȘTIRI EXTERNENoi reguli Covid în Grecia. Toți turiștii români trebuie să afle ce...

Noi reguli Covid în Grecia. Toți turiștii români trebuie să afle ce trebuie să facă

grecia

Românii care merg în Grecia pentru petrecerea concediilor primesc încă o veste formidabilă, după eliminarea certificatului Covid! Turiștii nu mai sunt obligați să intre în carantină dacă se infectează cu Covid-19. În schimb, sunt sfătuiți să se autoizoleze.

Aceasta rămâne însă o opțiune la latitudinea lor și dacă vor, vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție de tip FFP2 sau KN95 (cu protecție ridicată).

Turiștii nu trebuie să se autoizoleze

Cetățenii greci care au Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de cinci zile, dar regula nu se aplică și în cazul turiștilor. Potrivit noilor protocoale, turiștii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare în camerele lor, însă doar cât timp au rezervare.

Prevederile sunt cuprinse într-un nou protocol sanitar emis în această săptămână de ministerele Turismului, Sănătății și Economiei, relatează portalul GTP, specializat în știri din domeniul turistic.

Există camere speciale pentru carantină

Noul regulament oferă posibilitatea hotelurilor de a folosi camere speciale pentru carantină, dacă un medic consideră că este necesar, dar acest lucru este valabil în principal pentru membrii personalului care se infectează.

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate.

Grecia a ridicat la începutul lunii mai toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară. De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara lor de origine, li se permite intrarea fără restricții.

author avatar
Andreea Vlad
439 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu mai bine stam la noi? Deja a aparut cuvantul ”covid”. Se termina razboiul?

  2. ZIARE.COM UN SITE DE DEZINFORMARE SI PROPAGANDA PUPIN CURISTA GRETOASA LA ADRESA POLITICULUI CORUPT SI LINSUL LA GOOZ ZILNIC
    IN PLUS CENZURA SI SUNTETI INJURATI COPIOS DACA NU LE LAUDATI ARTICOLELE COPIATE SI POSTATE
    JEGUL PRESRI PE ZIARE.COM

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger