AcasăȘTIRI EXTERNENoi proteste în Franța împotriva vaccinării obligatorii: „Un dictat, barbarie, apartheid”

Noi proteste în Franța împotriva vaccinării obligatorii: „Un dictat, barbarie, apartheid”

Noi proteste în Franța împotriva vaccinării obligatorii: „Un dictat, barbarie, apartheid”

Peste 120.000 de oameni au ieșit din nou sâmbătă, 10 septembrie, pe străzile multor orașe din Franța, o mobilizare în declin cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a obligației de vaccinare pentru profesiile din domeniul sănătății, dar care a dat naștere unor ciocniri la Paris.

La orele serii, Ministerul de Interne identificase 121.000 de manifestanți, din care 19.000 la Paris, la 207 mitinguri sau procesiuni în toată țara, față de 140.000 sâmbăta trecută și 165.000 săptămâna precedentă.

A noua rundă de proteste

Acest al nouălea weekend consecutiv de protest a fost scena ciocnirilor dintre manifestanți și poliție, în capitala Franței, la orele prânzului, în jurul Champs-Elysées, și la începutul serii, în jurul Palais-Royal, sediul Consiliului de stat. Cel puțin 96 de persoane au fost reținute.

În regiuni, prefecturile au numărast 1.200 de manifestanți la Strasbourg, 1.700 la Rennes, peste 2.000 la Lyon, 3.000 la Montpellier, 2.000 la Lille, 2.200 la Marsilia și 2.500 la Toulon, Bordeaux sau Toulouse, 3.500 la Nisa.

Lansată la jumătatea lunii iulie, mobilizarea împotriva pașaportului vaccinal, o coaliție eterogenă de antivacciniști, „veste galbene” sau persoane care se opun guvernului, a fost marcată sâmbătă de prezența personalului medical, obligat de săptămâna viitoare să se vaccineze sau să fie suspendat.

„Suntem puși la zid”

„Suntem puși la zid. Pe 15 septembrie, eu și colegii vom fi suspendați fără plată. Sistemul de sănătate nu avea nevoie de asta”, s-a plâns Corinne, asistentă medicală de 30 de ani, care a venit din estul Franței pentru a demonstra la Paris. La Bordeaux, colega ei Maria, în vârstă de 50 de ani, denunță „un dictat” din partea autorităților. „Suntem amenințați cu oprirea salariilor dacă nu suntem vaccinați”, s-a înfuriat ea, „este o nedreptate totală”.

La Paris, demonstrația „Patrioților” condusă de Florian Philippot (extrema dreaptă) a reunit câteva mii de oameni la Trocadéro, a notat un jurnalist AFP. Vorbitorii au descris permisul de sănătate și obligația de vaccinare drept „barbarie”, factori de „segregare” sau „apartheid”.

Obligatoriu din 21 iulie în locurile care găzduiesc mai mult de 50 de persoane, permisul de sănătate a fost extins la accesul la spitale, cu excepția urgențelor, barurilor, centrelor comerciale mari și la 1,8 milioane de angajați aflați în contact cu publicul.

author avatar
Tudor Borcea
204 afisari

2 COMENTARII

  1. sunt milioane de oameni pe glob care datorita comorbiditatilor si bolllor grave de care sufera si se trateaza nu au voie sa se vaccineze. anticovid
    despre astia nu zice nimeni nimic De ce? Pe ei cum ii protejati sau cum ii discriminati?

  2. sunt milioane de oameni pe glob care datorita comorbiditatilor si bolllor grave de care sufera si se trateaza nu au voie sa se vaccineze. anticovid
    despre astia nu zice nimeni nimic De ce? Pe ei cum ii protejati sau cum ii discriminati?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger