AcasăȘTIRI EXTERNENoi măsuri pentru economisirea energiei! Spania interzice scăderea aerului condiționat sub 27°C

Noi măsuri pentru economisirea energiei! Spania interzice scăderea aerului condiționat sub 27°C

aer conditionat

O dezbatere a fost declanșată în Spania după ce guvernul a luat măsuri pentru a împiedica birourile, magazinele și alte locuri să stabilească aerul condiționat sub 27°C în timpul verii.

Această măsură face parte din planurile de reducere a consumului de energie al țării și de limitare a dependenței de gazul rusesc.

Spania impune limite de temperatură pentru aerul condiţionat

Decretul, publicat marți dimineață, va opri și creșterea încălzirii peste 19°C în timpul iernii.

Regulile vor fi obligatorii în toate clădirile publice și comerciale, inclusiv în baruri, cinematografe, teatre, aeroporturi și gări.

Măsura este extinsă ca recomandare pentru gospodăriile spaniole.

„În acest moment, probabil sugerat de valul de căldură pe care îl trăim, aș spune că la 27 de grade ne va fi foarte cald”, a declarat Andrea Castillo, un lucrător la Universitatea Castellón, pentru Euronews. „Poate că am putea lucra la 25 de grade, dar nu la 27.”

Laura Berge, un funcționar public din Valencia, a pus sub semnul întrebării caracterul practic al măsurii.

Spania a obţinut o derogare şi va încerca să consume cu 7% mai puţin

Luna trecută, Uniunea Europeană a propus ca fiecare din cele 27 de state membre să îşi reducă cu 15% consumul de gaze, însă Spania a obţinut o derogare şi va încerca să consume cu 7% mai puţin, deşi iniţial se opusese acordului.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a propus săptămâna trecută şi renunţarea la cravate, ca o primă modalitate de a face economii la aerul condiţionat.

author avatar
Andreea Vlad