AcasăȘTIRI EXTERNENoi măsuri antiCOVID în Grecia. Vaccinarea, obligatorie pentru personalul medical

Noi măsuri antiCOVID în Grecia. Vaccinarea, obligatorie pentru personalul medical

greciaNoi măsuri anti-COVID în Grecia. Vaccinarea, obligatorie pentru personalul medical

Vaccinarea antiCovid devine obligatorie în Grecia pentru angajații din domeniul sanitar. Măsura se aplică și îngrijitorilor de la căminele de bătrâni.

Decizia a fost luată în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul rec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.

Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe în căminele de bătrâni, a declarat premierul Greciei. Angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi începând cu data de 16 august. Pasul următor are în vedere angajaţii din domeniul sănătăţii, de la 1 septembrie. Ulterior, vor fi vaccinaţi toţi membrii Forţelor Armate.

Noi restricții în Grecia, de vineri

Şeful guvernului de la Atena a subliniat că doar persoanele vaccinate pot beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii, într-un efort al autorităţilor de a obţine imunitatea de grup până în toamnă.

Mitsotakis a anunţat de asemenea noi restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.

Premierul elen încearcă să încurajeze populația să se vaccineze în fața răspândirii rapide a tulpinei Delta a coronavirusului.

Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta

Grecia înregistrează din nou o creştere a cazurilor de COVID-19, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de varianta Delta. Dacă numărul de cazuri crește masiv, acest lucru ar putea duce la o revizuire a politicii Greciei privind turismul.

author avatar
Andreea Vlad
261 afisari

2 COMENTARII

  1. Imbecil esti din cauza materialului genetic din care te-a plămadit saraca maica-ta nu din cauza ospitalității grecilor….Grecii nu au nici o vină săracii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger