AcasăȘTIRI EXTERNENoi incendii, prăpăd în California

Noi incendii, prăpăd în California

Mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, în timp ce furtunile amplifică riscul de izbucnire a unor noi focare. De mai bine de o săptămână, aproape 400.000 de hectare au fost mistuite de flăcări în statul din vestul Statelor Unite, potrivit Calfire, departamentul californian de luptă contra incendiilor.

Noi furtuni sunt prognozatre până marți. Toată lumea trebuie să aibă un plan de evacuare și să rămână în alertă. Furtunile uscate ar putea declanșa noi incendii. Vestul Statelor Unite şi marile prerii sunt acoperite de un strat imens de fum de la incendiile active, care se întind de la Munţii Stâncoşi la coasta de vest”, au avertizat autoritățile. Aproximativ 2.600 de pompieri din cei 13.700 desfăşuraţi în zona celor ”douăzeci de incendii de amploare” se luptă să stingă cele mai importante două focare.  „Majoritatea pompierilor lucrează câte 72 de ore şi toată lumea este epuizată”, a declarat pentru Los Angeles Times Jim Wood, un politician local din Valea Sonoma.

Cele două focare principale, denumite ”SCU Lightning Complex” şi ”LNU Lightning Complex” au transformat în scrum  268.000 de hectare şi peste 840 de clădiri. Primul a mistuit până duminică dimineaţă 137.000 de hectare, iar cel de-al doilea 131.000 de hectare, devenind al doilea, respectiv al treilea dintre cele mai grave incendii din istoria Californiei. Pompierii au reuşit până în prezent să le controleze în proporţie de 10%, respectiv 15%. Aproximativ 119.000 de persoane au fost evacuate, însă mulți oameni sunt  reticenţi să se refugieze în centrele de cazare înfiinţate de autorităţi de teama contaminării cu noul coronavirus.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se face o forta Nato rapida de stingerea incendiilor. Ce focu nu e inamic? Atunci cu 100 de avioane ai stins incendiu. Ce daca un oras e atacat nu ai nevoie de 100 de avioane sa-l stingi? Prostanacu sa ia atitudine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger