AcasăȘTIRI EXTERNENoi explozii în Transnistria. Atacuri cu drone la frontiera cu Ucraina

Noi explozii în Transnistria. Atacuri cu drone la frontiera cu Ucraina

Noi explozii în Transnistria. Atacuri cu drone la frontiera cu Ucraina

Potrivit separatiștilor pro-ruși din Transnistria, regiune a Republicii Moldova, dispozitive explozive au fost lansate în apropierea frontierei cu Ucraina, fără a provoca victime. Mai multe incidente similare au generat temeri că conflictul din Ucraina s-ar putea extinde.

Autoritățile autoproclamate din regiunea separatistă pro-rusă moldovenească Transnistria au declarat sâmbătă că patru explozii au avut loc vineri seara în apropierea unui fost aerodrom dintr-un sat de la granița cu Ucraina, fără a provoca victime.

Incidente provocatoare

„În apropiere de satul Voronkovo, raionul Rîbnița, în zona fostului aerodrom, au avut loc patru explozii”, a anunțat „Ministerul de Interne” al Transnistriei pe contul Telegram.

„În seara zilei de 6 mai, în jurul orei 21.40, primele două dispozitive explozive au fost lansate de o dronă. O oră mai târziu, atacul a fost repetat”, au declarat separatiștii, precizând că nu au existat victime. Satul Voronkovo, sau Vărăncău în limba română, se află la aproximativ cinci kilometri de granița cu Ucraina.

„O echipă de anchetatori se află la fața locului”, se arată în comunicatul publicat pe Telegram, adăugând că acesta este „al doilea atac în Voronkovo”. Primul a fost înregistrat pe 5 mai, (19.20 GMT), când „două bombe au fost lansate de o dronă”, fără a face victime.

Recent, în regiune au avut loc mai multe incidente, inclusiv focuri de armă în apropierea unui depozit de arme și o serie de explozii, ceea ce a ridicat temeri legate de o propagare a conflictului actual din Ucraina, scrie Le Figaro.

Autoproclamata „republică” Transnistria s-a separat de Republica Moldova în 1992, după un scurt război cu Chișinăul. De atunci, aproximativ 1.500 de soldați ruși sunt staționați acolo.

În ultimele săptămâni, temerile că conflictul din Ucraina s-ar putea extinde în Transnistria au crescut după ce un general rus a afirmat că ofensiva Kremlinului în Ucraina are ca scop stabilirea unui coridor către regiunea separatistă pro-rusă. La rândul său, Kievul a acuzat Rusia că vrea să „destabilizeze” Transnistria pentru a justifica o intervenție militară.

author avatar
Tudor Borcea
263 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa se bata ucrainenii cu trupele ruse stationate in Transnistria daca vor, dar sa nu implice Moldova in razboi!

Comments are closed.

Zenville