AcasăȘTIRI EXTERNENoi atacuri rusești în Ucraina. Patru morți la Liov/Explozii la Kiev. Centrala...

Noi atacuri rusești în Ucraina. Patru morți la Liov/Explozii la Kiev. Centrala nucleară de la Zaporojie, deconectată de la rețeaua electrică – VIDEO

sursa foto: captură video Twitter

Situație tensionată în Ucraina, la primele ore ale zilei de joi.

Lovituri rusești au atins ținte în Ucraina, joi, inclusiv capitala Kiev, portul Odesa de la Marea Neagră și Harkovul, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, potrivit The Guardian. Ca urmare a atacurilor, alimentarea cu energie electrică în mai multe zone a fost întreruptă.

Patru persoane au murit în urma atacurilor cu rachete rusești în regiunea de vest a Liovului, a anunțat șeful administrației militare regionale, pe Telegram, potrivit sursei citate. „În acest moment, se știe despre patru morți. Aceștia sunt patru adulți. Doi bărbați și două femei. Erau acasă când a căzut racheta”, a anunțat Maksym Kozytskyi.

S-au raportat explozii la Kiev

De asemenea, au fost raportate explozii în capitala Ucrainei. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că au fost raportate explozii în partea de sud-vest a orașului. Din primele informații, două persoane au fost rănite.

„După atacul cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgență, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcționează normal”, a transmis acesta pe Telegram, potrivit aceleiași surse.

Centrala nucleară de la Zaporojie, deconectată de la rețeaua electrică

Atacurile au întrerupt centrala nucleară Zaporojie din Ucraina de la reţeaua electrică ucraineană, a anunţat compania de energie Energoatom.

„Astăzi, ultima linie de comunicaţie dintre CNE Zaporojie ocupată şi sistemul energetic ucrainean a fost întreruptă. Combustibilul pentru funcţionare e de ajuns pentru 10 zile”, a transmis compania într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman