AcasăȘTIRI EXTERNENike suspendă parteneriatul cu starul NBA Kyrie Irving. După Adidas, marile branduri...

Nike suspendă parteneriatul cu starul NBA Kyrie Irving. După Adidas, marile branduri încep vânătoarea de „antisemiți”

Nike suspendă parteneriatul cu starul NBA Kyrie Irving. După Adidas, marile branduri încep vânătoarea de „antisemiți” / Foto: printscreen

Nike a anunțat că uspendă parteneriatul cu baschetbalistul Kyrie Irving din NBA, după ce acesta a fost acuzat de antisemitism.

Jucătorul a fost suspendat din echipa Brooklyn Nets după ce a promovat un film antisemit.

„Suspendăm relația cu Irving, cu efect imediat”

„La Nike, credem că nu există loc pentru discursul urii și condamnăm toate formele de antisemitism”. Cu aceste cuvinte, producătorul american de echipamente sport  a anunțat în seara zilei de vineri suspendarea contractului de parteneriat care îl lega de starul din NBA Kyrie Irving.

Jucătorul se află în centrul unei furtuni mediatice de când a promovat un film antisemit.

„În acest scop, am luat decizia de a ne suspenda relația cu Kyrie Irving, cu efect imediat”, a continuat Nike într-un comunicat, fără a preciza până când sau dacă acest lucru semnalează o despărțire.

Irving a promovat un film antisemit, Hebrews to Negroes: Wake Up Black America, pe rețelele de socializare, cu linkuri către site-ul Amazon pentru a-l închiria sau cumpăra. De atunci, el și-a cerut scuze „tuturor familiilor și comunităților evreiești care au fost rănite și afectate” de mesajul său, scrie Le Monde.

Nike a mai anunțat în comunicatul său că „lansarea în comerț a pantofului sport Kyrie 8, dezvoltat împreună cu Irving, „nu va avea loc”, așa cum era prevăzut în această lună. Marca a declarat că este „profund întristată și dezamăgită de această situație și de impactul ei asupra tuturor”.

Precedentul Kanye West

Această decizie vine după cea radicală a companiei Adidas, care în urmă cu zece zile a rupt contractul cu rapperul Kanye West, suspendat de pe Twitter și Instagram după ce a scris că va ataca evreii.

Irving nu a fost încă abandonat complet, nici de către clubul său, nici de către NBA, care nu l-a sancționat încă. Cu toate acestea, Nets l-a suspendat pentru cel puțin cinci meciuri din campionat, declarându-se „îngroziți de eșecul său de a renega antisemitismul” și de refuzul său îndelungat de a-și cere scuze.

Suspendarea ar putea dura însă mai mult, franciza din Brooklyn explicând că, dincolo de scuze, mai este un drum lung de parcurs. „Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. Și astfel va avea timp să se gândească la asta”, a declarat managerul general al lui Nets, precizând că vrea ca Irving „să se întâlnească cu liderii comunității evreiești din Brooklyn pentru a se educa în privința problemelor legate de antisemitism”.

author avatar
Tudor Borcea
537 afisari

9 COMENTARII

    • Kyrie Irving nu mai are preputz ca si l-a taiat la 14 ani si la trimis lui Netaniahu sa-l manance!

  1. De ce nu vorbeste de cei 60 de jurnalisti ucisi in Fasie ultima doamna Abu impuscata in piept prin vesta antiglont, 60 de jurnalisti impuscati din 1960 incoa. 20 in ultimii 20 de ani. Uite sa vorbeasca Nike sau Adidas. Daia nu port firma lor. Umbla cu cihoara vopsita. Ala nu e genocid?

  2. Daca era anti american ori anti neamt nici o problema. Cine este protejat de lege ca sa nu te poti lega de ei au mana libera la facut prostii. Cu siguranta ca isi folosesc drepturile altfel nimeni nu ar avea ce comenta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger