AcasăȘTIRI EXTERNENicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție

Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție

nikolas sarkozyNicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție

O nouă condamnare cu răsunet în Franța. Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat luni la 3 ani de închisoare, dintre care doi ani cu suspendare pentru corupție și trafic de influență.

Un tribunal francez a stabilt că Sarkozy poate să ceară ispășirea pedepsei de un an la domiciliu, potrivit France24. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sarkozy, care a prezidat Franța din 2007 până în 2012, este acuzat că, împreună cu avocatul său, a încercat să-l corupă pe magistratul Gilbert Azibert, pe atunci în funcţie la Curtea de Casaţie.

Acesta i-ar fi oferit judecătorului un post în Monaco, în schimbul unor informaţii cu privire la o anchetă financiară. Fostul preşedinte a declarat instanţei că „nu a comis niciodată nici cel mai mic act de corupţie”.

Acest caz zis al „interceptărilor” îşi are originea într-un alt dosar judiciar care-l ameninţă pe Sarkozy, acela legat de suspiciunile privind finanţarea campaniei sale prezidenţiale din anul 2007 cu bani primiţi de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi.

Un singur alt fost preşedinte francez, Jacques Chirac, a fost judecat – şi condamnat în anul 2011 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri publice -, însă Nicolas Sarkozy, în vârstă de 65 de ani, este primul şef de stat acuzat de corupţie.

author avatar
Andreea Vlad
332 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger