AcasăȘTIRI EXTERNENici vorbă de pace între Rusia şi Ucraina. Serghei Șoigu a anunţat...

Nici vorbă de pace între Rusia şi Ucraina. Serghei Șoigu a anunţat ce are de gând Kremlinul să facă în 2023

Nici vorbă de pace între Rusia şi Ucraina. Serghei Șoigu a anunţat ce are de gând Kremlinul să facă în 2023

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vine c-o ameninţare clară pentru Ucraina şi pentru Occident: în 2023, Rusia se va concentra pe infrastructura armelor nucleare, inclusiv pe instalațiile care vor găzdui noi sisteme de rachete.

Șoigu a declarat miercuri, în cadrul unei reuniuni a consiliului de administrație al departamentului, că aceasta va fi o prioritate pentru Rusia anul viitor.

Infrastructura nucleară, o prioritate pentru Rusia

Aşadar, Kremlinul va acorda o atenție deosebită dezvoltării infrastructurii legate de forțele sale nucleare în 2023 – informează presa de stat.

Atunci când se va pregăti lista de facilități majore de construcție pentru 2023, se va acorda o atenție specială construcțiilor în interesul forțelor nucleare strategice”, a declarat Şoigu.

După ce Rusia s-a retras din discuțiile cu SUA, Kremlinul a acuzat Washingtonul, prin vocea Mariei Zaharova, de ”comportament toxic” anti-rus. Rusia susține că a fost determinată de SUA să se retragă din discuţiile privind controlul armelor nucleare cu oficiali americani la Cairo în această săptămână.

Tratatul Start expiră în 2026

New START limitează numărul de focoase atomice pe care fiecare parte le poate desfăşura şi are semnificaţie simbolică şi practică. Actualul tratat Start va expira în 2026.

SUA și Rusia și-au folosit până acum o singură dată linia lor militară directă în timpul războiului din Ucraina. Șoigu a declarat că 300.000 de rezerviști, inclusiv voluntari, au fost instruiți în două luni de când a fost dat ordinul de mobilizare parțială.

author avatar
Andrei Ștefan