AcasăȘTIRI EXTERNENici moartea reginei nu i-a oprit. Activiștii vegani atacă Parlamentul, distrug camioane...

Nici moartea reginei nu i-a oprit. Activiștii vegani atacă Parlamentul, distrug camioane și sabotează fabrici – VIDEO

Mișcarea radicală Animal Rebellion, care pledează pentru un sistem alimentar bazat exclusiv pe plante, a blocat mai multe unități de producție de lactate și a stropit Parlamentul Marii Britanii cu vopsea.

Primele două săptămâni ale lunii septembrie vor fi o perioadă agitată în Marea Britanie, așa cum au prezis militanții. De la începutul lunii, grupul de activiști Animal Rebellion, o ramură a Extinction Rebellion, care militează pentru un sistem alimentar bazat pe plante, și-a multiplicat acțiunile în toată țara. Scopul lor este de a-l forța pe noul prim-ministru Liz Truss și guvernul său să interzică orice fel de agricultură de origine animală.

Nici moartea reginei nu i-a oprit

Activiștii au atacat timp de mai multe zile marile fabrici de produse lactate, pentru a întrerupe masiv aprovizionarea magazinelor cu alimente.

Acțiuni au avut loc chiar și în ziua în care regina Elisabeta a II-a a decedat. La 8 septembrie, 17 persoane au fost arestate la o fabrică de produse lactate din orașul Hatfield, situat la câțiva kilometri nord-vest de Londra. Pe Twitter, mișcarea s-a lăudat că a imobilizat toate camioanele de pe șantier, aproximativ 50 în total. Folosind burghie sau clești mari, activiștii au găurit cauciucurile vehiculelor și au tăiat supapele de presiune din roți înainte de a ocupa instalația.

De la începutul lunii septembrie, Animal Rebellion a perturbat organizarea a șapte centre de prelucrare a laptelui din întreaga țară: trei în jurul Londrei, două lângă Birmingham și două lângă Bristol. De fiecare dată, activiștii au înțepat cauciucurile camioanelor și au ocupat locul, uneori lipindu-se la propriu de porți, scrie Le Figaro.

Supermarketuri atacate

De asemenea, activiștii au organizat pichete în fața secțiilor de lactate ale unor supermarketuri pentru a împiedica clienții să se aprovizioneze.

Pe 7 septembrie, ei au blocat strada care leagă Big Ben de Parlament și au stropit porțile clădirii cu vopsea albă, reprezentând lapte fals.

„Am petrecut luni de zile încercând pe toate canalele potrivite pentru a convinge guvernul să se supună consensului științific care recomandă un viitor bazat pe plante, dar au ales să ne ignore”, a justificat Animal Rebellion într-o declarație, publicată înainte de acțiunile lor. „Ne anunțăm intențiile în avans, astfel încât publicul britanic să se poată pregăti pentru o întrerupere a aprovizionării cu lapte în septembrie. Ne cerem scuze pentru orice stres pe care acest lucru l-ar putea provoca în această perioadă de criză, dar guvernul ne antrenează în sărăcie, mizerie și colaps climatic și ecologic. Nu putem sta deoparte și lăsa să se întâmple acest lucru”, au spus ei.

Gata să meargă și la închisoare

Pe site-ul lor, activiștii spun că sunt pregătiți să fie arestați și să meargă la închisoare pentru a-și face auzit mesajul.

La 8 octombrie, Animal Rebellion face apel la „toți veganii” să „ocupe” capitala britanică și să „dezlănțuie dezordini” pentru a-și face auzită vocea. În iunie , activiștii au perturbat deja parada care sărbătorește în fiecare an ziua de naștere a reginei Elisabeta, întrerupând parada militară și distribuind pliante împotriva vânătorii. De asemenea, au invadat pista de la Epsom Derby, una dintre cele mai prestigioase curse de cai din țară, și au vărsat zeci de litri de lapte pe podeaua celebrului magazin de lux Harrods din Londra. Această din urmă acțiune a fost puternic criticată de comunitatea vegană, care a acuzat Animal Rebellion că „face cauza de râs”, susținând „risipa unui produs animal”.

Înființată în Marea Britanie în 2019, mișcarea și-a făcut un nume prin organizarea unui val de mișcări de nesupunere civilă la Londra și Berlin, alături de protestele Extinction Rebellion. În anii următori, aceste mitinguri s-au extins în Irlanda, Republica Cehă și chiar în Noua Zeelandă și Israel. În 2021, Animal Rebellion a blocat mai multe centre de distribuție britanice ale McDonald’s, cerând ca firma americană să își schimbe meniurile cu burgeri pe bază de plante până în 2025.

author avatar
Tudor Borcea
411 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa-si schimbe si ei metodele ale anilot 1970 violente finantate din bani grei. Nimeni nu-i mai crede ca sunt de buna voie pe strazi.Nici macar un bebelus nu poate manca fortat ce nu-i place.
    Omul e o specie omnivora.Sunt multe tipuri de proteina animala cu o compozitie necesara creierului, muschilor pe care nu le.iei din plante.
    Va fi o generatie fara vlaga si cu un IQ mai mic.

  2. Vreau sa vad cum arata bebelusii lor crescuti cu supa de brocoli si lapte de papadie( cocosul ar trebui sa fie o specie protejata).Fara lapte uman sau praf , ca e de origine animala si e …câhhh!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri