AcasăȘTIRI EXTERNENew York se redeschide pentru turiștii europeni

New York se redeschide pentru turiștii europeni

New York se redeschide pentru turiștii europeni

După 20 de luni de la închiderea granițelor americane din cauza pandemiei Covid-19, New York-ul își redeschide brațele pentru vizitatorii din Vechiul Continent, chiar dacă Big Apple își va recăpăta efervescența turistică de dinaintea crizei abia în 2024.

Pe 8 noiembrie, SUA au ridicat în sfârșit „interdicția de călătorie” pentru vizitatorii străini „neesențiali” din aproximativ treizeci de țări, inclusiv cei din spațiul european Schengen, Marea Britanie, China, India sau Rusia. Cu condiția de a fi complet vaccinați.

Și în ultimele zile, insula Manhattan – plămânul economic al lumii și magnetul turistic internațional – a fost mult mai animată, cu începuturile unei întoarceri a turiștilor europeni.

Turismul, motorul celui mai mare oraș din SUA

New York a fost întotdeauna un vis. Când am auzit de redeschiderea granițelor, am luat primul avion din Franța în 8 noiembrie”, a declarat Eglantine Lasserre (40 de ani) din Bordeaux.

De fapt, „turismul este motorul economic” al celui mai mare oraș din Statele Unite, a declarat Chris Heywood, vicepreședinte al NYC & Company, biroul de turism al orașului.

În 2019, New Yorkul primise „66,6 milioane de vizitatori” americani și străini, reprezentând o pondere economică de „70 de miliarde de dolari” și „403.000 de locuri de muncă”, detaliază Heywood, într-o metropolă de peste opt milioane de locuitori și al cărui buget municipal acoperă 100 de miliarde de dolari.

Cu „8,5 milioane de vizitatori internaționali” așteptați în 2022, Chris Heywood recunoaște că New York-ul va avea nevoie de „câțiva ani pentru a reveni” în competiția globală de turism în fața Parisului, Londrei sau Romei. „Contăm pe sfârșitul anului 2024 pentru a reveni la nivelurile din 2019”, prezice el.

În 2020, New Yorkul era de nerecunoscut: arterele Manhattanului erau pustii săptămâni întregi ca într-un film științifico-fantastic, iar serviciile spitalicești și cele funerare erau copleșite de epidemia Covid-19 care a ucis cel puțin 34.000 de oameni. Locuitorii s-au izolat în casele lor, ieșind doar pentru cumpărături de primă necesitate.

Traumatizat de epidemie, New York-ul impune din septembrie vaccinarea vizitatorilor săi pentru muzee, teatre, restaurantele, etc.

author avatar
Tudor Borcea
139 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger