AcasăȘTIRI EXTERNENevasta lui Kim Jong-un, la prima apariție publică după un an

Nevasta lui Kim Jong-un, la prima apariție publică după un an

Ri Sol-ju, soția liderului nord-coreean Kim Jong-un, a apărut în public pentru prima dată după o absență de un an, la un concert care a comemorat ziua de naștere a fostului lider Kim Jong-il.

Marți, Kim Jong-un și Ri Sol-ju au asistat la un spectacol la studioul artistic Mansudae, unul din cele mai mari centre de producție de artă din lume, spectacol dedicat memoriei tatălui lui Kim Jong-un, defunctul Kim Jong-il.

Ziarul oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, a publicat mai multe fotografii în care apar, cu zâmbete pe figură, Kim și Ri în timp ce asistau la spectacol împreună cu alți oficiali de rang înalt.

În calitate de Primă Doamnă, Ri Sol-ju a fost adesea văzută alături de Kim în diferite activități publice. În 2019, a fost văzută călărind un cal alb pe Muntele Paekdu, considerat unul dintre cei mai sacri munți ai țării, alături de liderul de la Phenian.

De asemenea, ea l-a însoțit-o pe Kim într-o excursie de „inspecție pe teren” la situl turistic de pe Muntele Kumgang, pe coasta de est a țării, și într-o stațiune spa din centrul județului Yangdok în 2019.

Absența lui Ri de pe scena publică de la începutul anului trecut a alimentat mai multe speculații potrivit cărora ea ar fi însărcinată și vrea să evite activitățile publice pe fondul temerilor pandemiei Covid-19.

Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud a declarat marți parlamentarilor că Ri pare să rămână în afara publicului în mijlocul unei campanii antivirus.

Observatorii cred că apariția lui Ri la concert ar putea fi o manifestare aparentă a încrederii nordului în campania sa antivirus, scrie agen’ia Yonhap.

Fotografiile lansate de mass-media de stat au arătat, de asemenea, spectatori la concert, inclusiv Kim și Ri, stând aproape unul de celălalt fără măști de protecție.

Coreea de Nord susține că nu a fost afectată de Covid-19, dar a luat măsuri antivirus relativ rapide și drastice la începutul anului trecut, inclusiv închiderea frontierelor sale și aplicarea restricțiilor stricte de călătorie.

La începutul acestei săptămâni, mass-media de stat a raportat, de asemenea, că liderul Kim a vizitat Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află corpul neînsuflețit al lui Kim Jong-il.

Mausoleul adăpostește și corpul lui Kim Ir-sen, fondatorul națiunii și bunicul actualului conducător.

author avatar
Andrei Coman
388 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce mare șmecherie că a apărut.
    Dacă apărea nud si cracanata era o știre de pagina trei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger