AcasăȘTIRI EXTERNENetflix îl sfidează pe Putin. Platforma americană de streaming, dispusă chiar să...

Netflix îl sfidează pe Putin. Platforma americană de streaming, dispusă chiar să încalce legea! Ce s-a întâmplat

netflix rusiaNetflix refuză propaganda de stat din Rusia. Platforma, dispusă chiar să încalce legea

Platforma de streaming Netflix a informat luni că nu va respecta noua lege a audiovizualului din Rusia, care o obligă să includă aproape 20 de canale publice pentru a putea opera în această ţară.

Legislaţia, a cărei intrare în vigoare era prevăzută pentru 1 martie, obligă Netflix şi alte servicii audiovizuale să emită conţinuturi ale unor medii afiliate Kremlinului precum Perviy Kanal (Canal 1), canalul de divertisment NTV, sau Postul Bisericii Ortodoxe.

Netflix nu vrea să respecte legea ruşilor

The Wall Street Journal notează că prezența Netflix în Rusia este una redusă, având sub un milion de abonați dintr-un total de 222 de milioane la nivel global, dar că oficialii companiei intenționau să urmărească un plan agresiv de extindere în această țară.

Dată fiind situația din prezent, nu avem niciun plan de a adăuga aceste canale serviciilor noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix pentru Insider.

Netflix a anunțat anul trecut că va produce „Anna K”, primul său serial în limba rusă, bazat pe romanul clasic „Ana Karenina” de Lev Tolstoi.

Reaminitm, şi Meta, compania ce deţine Facebook, a confirmat că va restricţiona, la cererea Uniunii Europene (UE), accesul la reţelele sale de socializare – ce includ Facebook, Instagram şi WhatsApp – canalului RT (Russia Today) şi agenţiei Sputnik, medii afiliate guvernului rus.

author avatar
Andrei Ștefan