AcasăȘTIRI EXTERNENetflix lovește decisiv Rusia. Vor cere 700.000 de abonați socoteală Kremlinului?

Netflix lovește decisiv Rusia. Vor cere 700.000 de abonați socoteală Kremlinului?

Netflix lovește decisiv Rusia. Vor cere 700.000 de abonați socoteală Kremlinului?

Site-ul și aplicația gigantului american de streaming Netflix sunt acum inaccesibile în Rusia. Platforma are 700.000 de abonați în această țară.

Platforma americană Netflix este acum inaccesibilă în Rusia, a anunțat luni, 30 mai, gigantul californian de streaming, ultima companie occidentală care și-a finalizat retragerea din această țară ca urmare a ofensivei militare a Moscovei în Ucraina.

„Materializarea retragerii de pe piața rusă”

Site-ul și aplicația Netflix nu mai sunt disponibile în Rusia de vineri, au constatat reporterii AFP. „Aceasta este materializarea retragerii de pe piața rusă” anunțată în martie, a declarat Netflix, adăugând că platforma americană a așteptat sfârșitul unui ciclu de facturare pentru a bloca platforma în Rusia.

Anterior, site-ul rămăsese accesibil, iar clienții din Rusia cu metode de plată online non-rusești – cele emise de băncile rusești fiind blocate din cauza ssancțiunilor – puteau continua să se aboneze, scrie BFM TV.

În martie, gigantul video anunțase suspendarea serviciului său pe teritoriul rusesc din cauza conflictului din Ucraina și își întrerupsese achizițiile în Rusia, precum și producțiile de programe originale.

Lider mondial în domeniul video online, cu 221,8 milioane de abonați plătitori la sfârșitul anului 2021, Netflix avea circa 700.000 de abonați în Rusia, potrivit cifrelor oficiale ale platformei americane.

Netflix s-a alăturat unei serii de companii străine care au anunțat suspendarea operațiunilor sau retragerea totală din Rusia de la lansarea unei ofensive rusești în Ucraina, la 24 februarie.

author avatar
Tudor Borcea
207 afisari

2 COMENTARII

  1. Evident că vor cere socoteală. Rușii sunt avizi și chiar dependenți de filmele de la Holywood în care întotdeauna americanii îui bat pe ruși. Rușilor întotdeauna le plac filmele americane gen SF combinat cu comedie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger