AcasăȘTIRI EXTERNENetanyahu, dezlănţuit! Anunţul pe care l-a făcut despre Hamas + ameninţare către...

Netanyahu, dezlănţuit! Anunţul pe care l-a făcut despre Hamas + ameninţare către Hezbollah

Netanyahu: Contracarăm nucleara Iranului, chiar cu prețul tensiunilor cu SUA

Benjamin Netanyahu a afirmat că Israel este „pe deplin pregătit” pe frontul de nord și a avertizat Hezbollah să nu intre în război.

„Nu există nicio alternativă la victorie”, a mai zis el.

Spune că Hamas a pierdut controlul

Netanyahu susţine că Hamas „a pierdut controlul” asupra Gaza și că acum „nu mai există niciun loc în care să se ascundă” militanții grupării palestieniene.

A dăugat că discută zilnic cu președintele american Joe Biden și că beneficiază în continuare de „sprijinul politic și etic” al administrației americane.

Facem totul pentru a fi demni de sacrificiul și eroismul lor. Nu ne vom opri până la finalizarea misiunii. Nu există nicio alternativă la victorie. Vom învinge Hamas și ne vom aduce înapoi captivii”, a declarat Netanyahu.

Ameninţare către Hezbollah: „Va fi greșeala vieții voastre”

Benjamin Netanyahu a declarat că a avertizat Hezbollah că intrarea în război cu Israelul ar fi o „greșeală fatală” care ar „determina soarta Libanului”. „Va fi greșeala vieții voastre”, a subliniat el.

Premierul israelian a cerut Occidentului să-l susțină în decizia de a refuza o încetarea a focului fără eliberarea ostaticilor, spunând că observă că în unele țări există presiuni asupra liderilor: „Nu cedați la presiune. Războiul nostru este războiul vostru”.

author avatar
Andrei Ștefan