AcasăȘTIRI EXTERNENetanyahu: Contracarăm nucleara Iranului, chiar cu prețul tensiunilor cu SUA

Netanyahu: Contracarăm nucleara Iranului, chiar cu prețul tensiunilor cu SUA

Netanyahu: Contracarăm nucleara Iranului, chiar cu prețul tensiunilor cu SUA

„Trebuie spus tare și clar: Iranul lucrează, chiar în acest moment, pentru a-și realiza visul nuclear, sub masca protecției internaționale”, a spus noul șef al Mossadului, David Barnea.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a arătat fermitatea în a împiedica cu orice preț Republica Islamică Iran să se doteze cu arma nucleară. Netanyahu a făcut aceste declarații cu prilejul ceremoniei numirii noului director al Mossad, David Barnea, care-l înlocuiește pe Yossi Cohen în acest post.

Netanyahu a declarat că cea mai mare amenințare cu care se confruntă statul evreu este posibilitatea ca Iranul să reușească să achiziționeze arme nucleare – o dorință de lungă durată a Republicii Islamice, potrivit lui.

El a cerut, de asemenea, continuarea operațiunilor sub acoperire împotriva Iranului.

„Au trecut patruzeci de ani de când i-am spus prietenului meu, președintele Statelor Unite, Joe Biden, și i-am spus din nou că, cu sau fără un acord, vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a împiedica Iranul să aibă o armă nucleară”, a lansat Netanyahu.

El a adăugat că „dacă trebuie să alegem – și sper să nu se întâmple – între tensiuni cu marele nostru prieten, SUA, și dispariția acestei amenințări existențiale pentru noi – eliminarea acestei amenințări existențiale va prima”.

Noul director al Mossad-ului, David Barnea, a declarat în timpul evenimentului că Iranul se străduiește să-și realizeze „visul” de a se dota cu arma nucleară, chiar dacă poartă discuții cu puterile mondiale pentru restabilirea acordului din 2015 privind limitarea programului său nuclear.

„Trebuie spus tare și clar: Iranul lucrează, chiar în acest moment, pentru a-și realiza visul nuclear, sub masca protecției internaționale”, a spus Barnea, scrie Times of Israel.

„Sub protecția acordului și fără acesta, prin minciuni și acoperiri, Iranul se îndreaptă constant către un program de arme de distrugere în masă”, a adăugat șeful Mossad.

 

author avatar
Tudor Borcea