AcasăȘTIRI EXTERNENetanyahu: Clădirea în care se aflau birourile media, o țintă legitimă

Netanyahu: Clădirea în care se aflau birourile media, o țintă legitimă

Netanyahu: Clădirea în care se aflau birourile media, o țintă legitimă/ Foto: Facebook

Imobilul în care se aflau birouri ale mass-media din Gaza şi care a fost distrus sâmbătă de o rachetă israeliană a fost „o ţintă perfect legitimă”, a declarat israelian, afirmând că se bazează pe date furnizate de serviciile de informaţii.

Imobilul în cauză, care găzduia în special birouri ale agenției americană de presă AP (Associated Press) și ale televiziunii Al-Jazeera în Gaza, găzduia, de asemenea, „un birou de informații pentru organizația teroristă palestiniană (…) care pregătește și organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni” , a explicat Netanyahu, pentru postul american CBS, cu referire la Hamas.

„Deci este o țintă perfect legitimă” , a adăugat șeful guvernului, asigurând că Israelul „împărtășește cu prietenii noștri americani toate aceste informații”.

Redactorul-șef și vicepreședinte al Associated Press, Sally Buzbee, a spus că nu știe care erau informațiile armatei israeliene (IDF), considerând necesară o „investigație independentă asupra a ceea ce s-a întâmplat”.

Potrivit lui Benjamin Netanyahu, armata a luat „toate măsurile de precauție pentru a se asigura că nu există victime civile”.

„Restabiliți ordinea și calmul”

Reafirmând „dreptul natural la autoapărare” al statului evreu după „atacuri neprovocate asupra Ierusalimului”, Benjamin Netanyahu a sugerat că ofensiva israeliană împotriva enclavei palestiniene va continua.

„Vom face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea și calmul, siguranța oamenilor noștri și descurajarea”, a explicat el.

„Încercăm să reducem capacitățile Hamasului și să reducem dorința lor de a mai ataca”, a spus el. „Va dura timp, sper că nu prea mult timp, dar nu va fi ceva imediat”, scrie AFP.

Benjamin Netanyahu a negat, de asemenea, că Israelul a refuzat un armistițiu propus de Egipt și acceptat de Hamas.

„Sincer, dacă Hamas  crede că poate lansa rachete și să se relaxeze în timp ce profită de o imunitate, este fals”, a spus el, acuzând încă o dată grupul palestinian că „se ascunde în spatele civililor săi folosindu-i ca scuturi umane” .

author avatar
Tudor Borcea
231 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai cum sa distrugi agentia de presa americana Associated Press inseamna ca jurnalisti din 90 de tari sunt teroristi… Vorba la copila plina de sange care arata spre casa ei – Uitati casa mea, a strigat ea(aratand spre un maldar de moloz.)Acolo trebuie sa aduci dovezi ca acei jurnalisti erau teroristi in fata judecatorului in Europa si Sua asa dovedesti o vina in urma sentintei. Copila aia era terorist?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger