AcasăȘTIRI EXTERNENeonaziştii lui Putin ar plănui să atace NATO. Jens Stoltenberg confirmă posibila...

Neonaziştii lui Putin ar plănui să atace NATO. Jens Stoltenberg confirmă posibila escaladare a războiului

Vladimir Putin

Neonaziştii lui Vladimir Putin le-au cerut membrilor săi să transmită informații privind activitățile militare și de frontieră din Letonia, Lituania și Estonia, ceea ce poate sugera că grupurile de extremă dreapta din Rusia ar planifica un atac împotriva țărilor NATO.

Totuşi, conform unor informaţii, dictatorul de la Moscova n-ar fi implicat în planul grupării paramilitare.

Vor să ia războiul în mâinile lor

Mișcarea „extraordinară” a lui Rusich, gruparea care luptă în prezent în Ucraina în numele Kremlinului și care are legături cu faimosul grup de mercenari Wagner, ar putea indica dezamăgirea față de Kremlin și frustrarea față de modul în care se desfășoară războiul declanșat de Putin în Ucraina, potrvit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Kremlinul este puțin probabil să fie implicat deoarece spionajul rusesc ar fi avut deja informații despre țările baltice ceea ce sugerează ca ar putea pierde controlul asupra organizațiilor paramilitare rusești de extremă dreapta, care vor să continue războiul prin metode mai dure.

Stoltenberg se teme de un război Rusia – NATO

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se teme de un război major între Rusia și NATO. De asemenea, a mai precizat că NATO lucrează în fiecare zi pentru a preveni escaladarea războiului.

Stoltenberg nu este străin de modul în care funcționează războiul și de modul în care îi afectează pe oameni.

La un moment dat, conversațiile sunt inutile. Putin a decis să folosească forța și puterea. Ceea ce ajută este sprijinirea militară a Ucrainei. Doar o Ucraina puternică poate aduce pacea”, a spus liderul NATO.

„Putin a crezut că poate realiza ceea ce își dorește prin forța militară și o brutalitate pe care nu am mai văzut-o de la Al Doilea Război Mondial. Ei au lovit în mod deliberat civili prin întreruperea alimentării cu apă și atacând ținte non-militare. Este un război extrem de brutal”, a adăugat Jens Stoltenberg.

author avatar
Andrei Ștefan