AcasăȘTIRI EXTERNENeo-naziștii detonează bomba în SUA. Abia inaugurate, două statui ale lui George...

Neo-naziștii detonează bomba în SUA. Abia inaugurate, două statui ale lui George Floyd au fost vandalizate

Neo-naziștii detonează bomba în SUA. Abia inaugurate, două statui ale lui George Floyd au fost vandalizate

În timp americanii așteaptă, vineri, 25 iunie, pedeapsa pentru polițistul Derek Chauvin, două statui ale victimei acestuia au vandalizate, probabil de o organizație neo-nazistă.

O statuie a afro-americanului George Floyd, dezvăluită la sfârșitul săptămânii trecute la New York, a fost deteriorată joi, 24 iunie, cu vopsea neagră, o vandalizare atribuită unui mic grup de extremă dreapta, suspectat, de asemenea, că ar fi vandalizat și o a doua statuie a lui Floyd, în Newark, New Jersey.

Statuia înaltă de aproape doi metri, care reprezintă capul lui George Floyd, a fost găsită joi dimineață acoperită cu vopsea neagră, și având pe soclu inscripția „Patriot Front”, numele unei celule americane neo-naziste, a indicat poliția din New York, care investighează un posibil delict de natură rasistă.

„Îi vom aduce pe acești lași în fața justiției”

„Voi fi absolut clar cu grupul neo-nazist care a făcut acest lucru: plecați din statul nostru”, a scris pe Twitter guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, indicând că pune la dispoziția anchetei agenți specializați ai poliției de stat, scrie Huffington Post.

În noaptea de miercuri până joi, o altă statuie a lui George Floyd, situată în fața primăriei din Newark, New Jersey, a fost, de asemenea, acoperită cu vopsea. Potrivit site-ului de știri NJ.com , acolo a fost descoperită și inscripția „Patriot Front”, înainte ca statuia de bronz, care cântărește peste 300 kg, să fie imediat curățată. O anchetă a fost lansată de poliția din Newark.

author avatar
Tudor Borcea