AcasăȘTIRI EXTERNENegociatorul-șef al UE pentru Iran, reținut în Germania. Situație incredibilă pe aeroportul...

Negociatorul-șef al UE pentru Iran, reținut în Germania. Situație incredibilă pe aeroportul din Frankfurt

Negociatorul-șef al UE pentru Iran, reținut în Germania. Situație incredibilă pe aeroportul din Frankfurt

Enrique Mora, trimisul UE la negocierile nucleare cu Iranul și secretar general adjunct al diplomației europene, a denunțat o posibilă „încălcare” a Convenției de la Viena, după ce a fost reținut pentru scurt timp pe aeroportul din Frankfurt , Germania, de către poliție.

„Reținut de poliția germană pe aeroportul din Frankfurt, în timp ce mă îndreptam de la Teheran spre Bruxelles. Nici o explicație (…) mi-au luat pașaportul și telefoanele”, a declarat Enrique Mora pe Twitter.

Nu a contat pașaportul diplomatic

 

Diplomatul a reamintit că este „un oficial UE aflat în misiune oficială și posesor al unui pașaport diplomatic spaniol”, scrie Le Figaro. „Acum am fost eliberat, împreună cu doi dintre colegii mei, ambasadorul UE la ONU la Viena și șeful grupului de lucru diplomatic european privind Iranul”, a adăugat el într-un al doilea mesaj pe rețeaua de socializare.

„Am fost ținuți separat și ni s-a refuzat orice explicație pentru ceea ce pare a fi o încălcare a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, a declarat Mora.

Enrique Mora „se întorcea de la Teheran, dar incidentul s-a încheiat, este din nou pe drum și a luat avionul”, a declarat șeful diplomației europene Josep Borrell, în marja unui summit G7 la Berlin.

Incidentul survine în contextul în care negocierile privind programul nuclear civil iranian, care sunt în impas din martie, tocmai au fost „redeschise”, potrivit lui Josep Borrell, care a declarat vineri că situația se „deblochează”.

author avatar
Tudor Borcea
708 afisari

5 COMENTARII

  1. DEGRINGOLADA , HAOS , ASA INCAT OAMENII SA SE OBISNUIASCA CU ACESTE LUCRURI SI SA NU MAI FIE SURPRINSI CAND SE VOR INTAMPLA ALTELE SI MAI ……NEFIRESTI

  2. Oare care țară cu mare influență are interesul ca Iranul să rămână în continuare sub sancțiuni?

    • Toata lumea stie: SUA cu lingaii din UE si rudele de neam si sange. Astia sunt autorii raului din mapamond.

  3. In UE sint legi naziste in care nu se respecta nici o regula ,este o debandare totala sub control ul drogatilor de peste Atlantic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger