AcasăȘTIRI EXTERNENebunia reducerii costurilor. Păsări albastre și birouri: Twitter își vinde mobilierul

Nebunia reducerii costurilor. Păsări albastre și birouri: Twitter își vinde mobilierul

O statuie a păsării albastre a Twitter a fost vândută cu 100.000 de dolari la o licitație organizată de rețeaua de socializare a lui Elon Musk, care și-a intensificat eforturile de a economisi bani de la achiziționarea platformei la sfârșitul lunii octombrie.

În total, vânzarea a inclus 631 de loturi, de la birouri și scanune la mașini de cafea, cuptoare de pizza și obiecte decorative, cum ar fi un ghiveci de flori de doi metri înălțime în formă de simbol „@”.

O imensă instalație luminoasă a păsării albastre a ajuns la 40.000 de dolari, potrivit Heritage Global Partners, compania care a organizat vânzarea online.

La începutul lunii noiembrie, la o săptămână după ce a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei, spunând că aceasta pierdea mai mult de 4 milioane de dolari pe zi.

Publicitatea reprezintă cea mai mare parte a veniturilor platformei, dar opiniile și deciziile șefului Tesla privind moderarea conținutului au speriat mulți agenți de publicitate.

În decembrie, multimiliardarul a declarat într-un chat online că „reduce costurile ca un nebun” pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.Pentru a-și reveni în formă, se bazează pe economii și pe lansarea unui nou abonament plătit.

Serviciul cu plată, numit Twitter Blue, costă 11 dolari pe lună în SUA, dacă este achiziționat prin intermediul sistemului de operare mobil iOS de la Apple sau Android de la Google.De asemenea, sunt disponibile abonamente web pentru 8 dolari pe lună sau, cu o reducere, 84 de dolari pe an.

Serviciul, care include accesul la marcajul albastru pentru certificarea contului, este disponibil în prezent în SUA, Canada, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Australia și Japonia.

„Cu schimbările pe care le facem, reducând masiv cheltuielile și crescând veniturile din abonamente, cred că Twitter va fi bine anul viitor”, spusese Musk. Potrivit previziunilor sale, rețeaua de socializare ar putea avea o cifră de afaceri de aproximativ 3 miliarde de dolari în 2023.

Elon Musk caută de aproape o lună pe cineva care să îi succeadă la conducerea companiei din San Francisco, după un sondaj în care 57% dintre cei aproximativ 17 milioane de utilizatori care au participat s-au declarat în favoarea plecării sale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
354 afisari

3 COMENTARII

  1. A dat o gramada de miliarde ca sa cumpere o gaura neagra, adica o afacere pe minus. S-a crezut ca a luat-o pentru a elimina cenzura si a reda libertatea cuvantului, insa a supus la vot redeschiderea conturilor de utilizator inchise din cauza cenzurii, in loc sa le redeschida automat, sa prezinte utilizatorilor respectivi scuze din partea companiei si invitatia de a posta liber. A facut pana la urma un mare rahat. Cre ca de fapt vrea sa ingroape Twitter.

  2. Elon Musk este pe numele real Emil Musca iar bunicul lui se numea Mircea Musca si era de loc din Suceava.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger