AcasăȘTIRI EXTERNE„Ne așteaptă cea mai grea iarnă după al Doilea Război Mondial”. Președintele...

„Ne așteaptă cea mai grea iarnă după al Doilea Război Mondial”. Președintele lansează o alertă în toată Europa

„Ne așteaptă cea mai grea iarnă după al Doilea Război Mondial”. Președintele lansează o alertă în toată Europa

Următoarele șase luni vor fi cele mai dificile pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

„Următoarele șase, puțin peste șase luni și jumătate, vor fi cele mai dificile pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial în ansamblu. Va fi unul dintre cei mai dificili ani de după 1945”, a spus Vucic.

Serbia a prelungit contractul cu Gazprom

Președintele sârb s-a exprimat în timpul unei sesiuni extraordinare a parlamentului, precizând că este necesar să „ne concentrăm asupra propriei noastre economii, mai ales pe fondul slăbirii celei occidentale”.

Anterior, Uniunea Europeană a adresat un ultimatum Serbiei, aliatul Rusiei, să aleagă dacă vrea să fie de partea Occidentului sau a Moscovei.

În plus, Ben van Beurden, directorul general al companiei petroliere Shell, a declarat că Europa se va confrunta cu niște ierni foarte dificile.

Președintele Vucic a menționat cele 663 de milioane de metri cubi de gaz depozitați în instalația de la Banatski Dvor și în instalațiile de înmagazinare din Ungaria până acum. „Ar trebui să fie suficient pentru două luni”.

Serbia, țară complet dependentă de gazele rusești, a anunțat vara aveasta că va prelungi cu trei ani contractul de furnizare cu gigantul rus Gazprom.

Statele Unite și țările occidentale au început să impună sancțiuni Rusiei după ce Moscova a lansat invazia pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, sancțiunile s-au transformat într-o criză energetică pentru Europa.

author avatar
Tudor Borcea
849 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai globalistilor, bagati fisa cu Incalzirea Globala, fiindca nu prea mai puteti sa ziceti ceva de Inghetul Global, ca o sa vina astia peste voi, astia fiind cam toti sarakanii globului 🙂 Oricum acolo se va ajunge, asa ca scapa numai care poate, restul vor fi istorie 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger