AcasăȘTIRI EXTERNENavigaţia GPS în Marea Neagră, perturbată de războiul din Ucraina! Cât de...

Navigaţia GPS în Marea Neagră, perturbată de războiul din Ucraina! Cât de afectată este coasta românească

Navigaţia GPS în Marea Neagră, perturbată de războiul din Ucraina! Cât de afectată este coasta românească

Navigația GPS în porturile de la Marea Neagră de pe teritoriul României și Bulgariei este afectată din cauza unor bruiaje puternice.

Semnalele sistemului de navigație GPS sunt mai slabe, potrivit datelor sistemului GPSjam, deoarece cel puțin 10% dintre utilizatorii care caută navigație GPS fie nu au semnal, fie primesc date de locație incorecte, transmite 24chasa.bg, care publică și o hartă a zonelor afectate.

Și Portul Constanța este afectat

Navigația este bruiată într-un areal mare – din portul românesc Constanța de-a lungul întregului litoral bulgăresc și în toate apele teritoriale ale Turciei de la Marea Neagră, arată datele sistemului.

Problemele au apărut la începutul anului 2023, dar bruiajul este deosebit de puternic și eficient din data de 4 ianuarie, continuând și în prezent, arată datele din sistem. Deocamdată nu se știe încă cine bruiază semnalul.

În afară de problemele de la Marea Neagră, există probleme cu GPS-ul în unele regiuni din Rusia și Kazahstan, în țările baltice și de-a lungul unei părți a graniței de est a Poloniei, arată hărțile GPSjam.

Fără o acoperire a sistemului de navigație sunt și capitalele Rusiei – Moscova și Turciei – Ankara. Din această cauză, experții internaționali discută faptul că bruiajul GPS este legat de războiul din Ucraina, iar încercările de a opri sistemul de navigație sunt din multe țări.

author avatar
Andreea Vlad
516 afisari

5 COMENTARII

  1. CEL MAI SIMPLU ESTE SA FACI PE PROSTUL !,IAR LA NOI UNII AU SI DIPLOMA !.
    AI BAZA KOGALNICEANU CU TRUPE AMERICANE SI NATO ! , SPUI CA RUSII SI-AU SCOS LA ATAC SUBMARINE! ,SUHOIURI DE ULTIMA GENERATIE !,SPUI CA UCRAINIENILOR LE TRIMITI BATERII PATRIOT !,SPUI CA POLONEZII LE TRIMIT TANCURI LECLERC !,SPUI CA ARMATA UCRAINEANA SE ANTRENEAZA IN TARILE NATO !, VEZI CE-AU PATIT SOLDATII RUSI CARE AU TRANCANIT PE TELEFOANE SI AU DEVENIT TINTE !!,VA MIRATI DE BURUIAJE ?,ATUNCI SUNTETI TAMPITI !.

  2. Unii sustin ca aceasta operatiune de bruiaj este opera NATO, care actioneaza din Romania, Bulgaria si Turcia impotriva avoanelor si dronelor de spionaj rusesti, si sunt efectuate de emitatori terestri. Daca Rusia ar fi fost autoarea, ar fi avut nevoie de un numar mare de nave pentru a acoperi o suprafata atat de intinsa, ceea ce nu este posibil, deoarace o astfel de desfasurare navala nu ar fi trecut neobservata.

  3. Bruiajul e facut ori de stapanii amerloci, sau de cei de la NATO !! Romanasii, adica maciuca si dulapul nu au voie sa comenteze, in caz contrar pot face un mic accident mortal ne-planificat !! Vedeti ca a cazut de marti Soledar-ul, si urmeaza si Bakhmut-ul sa pice, asa ca nazistii aia ukro-na-zi sunt in kakat pana in gat, speram sa ramana tot asa cat mai mult timp !! Acum, faza tare e ca neo-consii amerloci, majoritar cei din tabara demon-crata cer ca sa se implice Polonia, Romania, si cele 3 tari micute baltice cu trupe de atac, aka carne de tun cat cuprinde !! Lucrurile incep sa se precipite acolo, in fieful pitikului cirkar din Kievul azovist-banderist, de aia ordinarii aia nu vor recunoaste ca pierd pe linie, asteapta intai sa ii implice si pe romanasi, stiu ca macar pe turma si adunatura de cobai vaxxinati in cap ai lui gheorghitza muitza se pot baza, la o adica 🙂 E momentul sa calculati in cat timp ajungeti cu masina personala la vama de la Oradea, care ajunge prea tarziu, ajunge pe galantarul maciukanezului obez, gras is extrem de prost 🙂 Scapa numai care poate, tot timpul asa a fost in jungla urbana din Bukale 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger