AcasăȘTIRI EXTERNENavele de debarcare ale Rusiei au ajuns în coastele Japoniei / Ce...

Navele de debarcare ale Rusiei au ajuns în coastele Japoniei / Ce pregătește Putin?

Marina japoneză a informat, joi, 17 martie, că a observat patru mari nave rusești de război amfibiu navigând în apropierea insulelor sale, în timp ce călătoreau spre vest, probabil în direcția Europei.

Imaginile în care apar aceste nave, folosite uneori pentru debarcarea forțelor expediționare, dezvăluite de Ministerul japonez al Apărării, au confirmat că navele transportă camioane și alte vehicule militare, scrie Reuters.

Posibil direcția Ucraina

Nu știm unde se îndreaptă, totuși direcția lor sugerează că „este fezabil” ca aceste nave să se îndrepte către Ucraina, a menționat un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării.

O patrulă maritimă a Forței de Auto-apărare a Japoniei a detectat pentru prima dată navele rusești, care ar putea transporta zeci de tancuri, diferite vehicule militare și o mulțime de trupe, marți și le-a monitorizat în timp ce treceau, miercuri, prin Pacific în Marea Japoniei prin strâmtoarea Tsuruga care separă importanta insulă Honshu a Japoniei de insula Hokkaido.

Este neobișnuit ca navele rusești să se deplaseze prin strâmtoare atât de aproape de teritoriul japonez, a menționat purtătorul de cuvânt al marinei.

author avatar
Tudor Borcea
1.661 afisari

4 COMENTARII

  1. Adică, ce să credem, rușii aduc în Ucraina trupe și tehnică militară pe apă? Tocmai pe unde pot fi monitorizați, dacă nu și loviți, poate accidental, de forțe străine? E cam trasă de păr informația.

  2. Se aeropurtează. Turcii, care sunt în Nato, le-au închis Bosforul și dacă guițează vreun rusnac îi culege putin de pe fundul mării. Deci clar informația e scrisă de un counter-strike-er de monitor 🤷‍♂️

    • Le-au inchis americanilor și britanicilor , boule. Flota rusă era deja in Marea Neagră

  3. Nea Tudorica Borcea cum dreaku se face ca rusii „călătoreau spre vest, probabil în direcția Europei.” si s-au intalnit cu japonezii?
    Cum pot calatori pe mare rusii spre vest pe langa insulele japoneze ca sa ajunga in Europa?
    Daca ceea ce scrii matale acolo sunt decalratiile ministerului de razboi Japonez inseamna ca rusii nici nu au cu cine lupta.
    Respectivii n’au habar de geografie, si nu stiu macar cum se agata harta’n cui.
    De unde scot ei prostiile astea?
    Oare face sens ca sa publici matale asemenea nonsensuri?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger