AcasăȘTIRI EXTERNENavalnîi a pus pe jar Rusia! Poliţia rusă a intrat în acțiune....

Navalnîi a pus pe jar Rusia! Poliţia rusă a intrat în acțiune. Zeci de arestări (VIDEO)

Aleksei NavalnîiNavalnîi a pus pe jar Rusia! Poliţia rusă a intrat în acțiune. Zeci de arestări (VIDEO)

E haos în Rusia, în ziua în care opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a revenit în țară, după o ședere prelungită în Germania.

Zeci de susținători ai liderului opoziției au fost arestați de poliția rusă. Aceștia s-au strâns pe aeroportul Vnukovo din Moscova pentru a-l primi așa cum se cuvine pe principalul critic al președintelui rus.

Avionul lui Navalnîi a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo. Și acolo se adunaseră simpatizanți ai disidentului rus. Poliția a trecut la fapte și a făcut arestări.

Aleksei Navalnîi a ieșit din avion, alături de alți pasageri, și au urcat în autobuzul care îi transportă de pe pistă până la terminalul din aeroport.

Potrivit presei din Rusia, poliția a făcut filtre pe drumurile către Șeremetievo, a oprit mașinile și a întrebat care e scopul deplasarii la aeroport.

Aleksei Navalnîi fugise în Germania

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Navalnîi riscă 3 ani de închisoare

Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, riscă 3,5 ani de închisoare la revenirea sa în Rusia, potrivit unui avocat.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, o voce critică la adresa Kremlinului, figurează pe o listă naţională a persoanelor date în urmărire pentru o presupusă încălcare a condiţiilor unei pedepse de închisoare cu suspendare şi riscă să fie încarcerat trei ani şi cinci luni după revenirea sa în Rusia.

Kremlinul neagă orice implicare în otrăvirea sa, afirmând că nu a văzut niciun fel de dovezi că acesta ar fi fost otrăvit şi a declarat că poate să se întoarcă în Rusia oricând doreşte.

author avatar
Andrei Ștefan