AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Nava rusă pe care ucrainenii s-au lăudat că au...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Nava rusă pe care ucrainenii s-au lăudat că au scufundat-o a reapărut în Marea Neagră! / Dezinformare fără limite (VIDEO)

Navă rusă „scufundată” de ucraineni reapare în Marea Neagră / Război informațional fără limite (VIDEO)

Nava militară rusă Vasili Bikov, anunțată ca distrusă de Ucraina, a reapărut în Marea Neagră. Această navă, una din cele mai moderne ale flotei ruse, a fost văzută la Sevastopol, în Crimeea, pe când marina ucraineană a anunțat solemn că a scufundat-o.

Marinarii ucraineni nu au scufundat-o, poate nici măcar nu au atins-o.

„Scufundată” de pe uscat, cu lansatoare de rachete

La 7 martie, armata ucraineană a anunțat că a distrus nava de patrulare rusă Vasili Bikov, noaptea, în largul Odesei, în Marea Neagră.

Evenimentul a fost relatat de presa locală. Se spune că marina ucraineană a atras nava într-o capcană în care focul de artilerie de pe uscat ar fi scufundat-o, scrie Le Figaro.

Un atac inedit în război, adică scufundarea unei nave de pe uscat, cu o armă nespecializată în lupta pe mare, în speță un lansator multiplu de rachete, este foarte complicat și ar fi reprezentat o adevărată ispravă.

Informații false

Mai mult, nava rusă în cauză face parte din cea mai modernă clasă de nave rusești de patrulare offshore. Dată în funcțiune în 2018, Vasili Bikov beneficiază de tehnologie „stealth” și are 94 de metri lungime, o dimensiune respectabilă care ar fi făcut distrugerea un eveniment și mai semnificativ.

În plus, nava a făcut parte din escadrila care a atacat Insula Șerpilor, episod glorificat de Ucraina în care paza de coastă a refuzat să se predea, fiind decimată de ruși.

Dacă în realitate ucrainenii de pe insulă nu au fost uciși, așa cum susținusese mai întâi armata ucraineană, nici nava rusă nu s-a scufundat.

Imagini, autentificate de jurnalistul și specialistul naval Chris Cavas, arată nava intrând în Sevastopol, portul său de origine. De remarcat că nu poate fi o altă navă din clasa Bikov care ar fi fost revopsită pentru a o face să treacă drept Vasili Bikov, în măsura în care urmele de rugină observate pe navă corespund bine cu cele identificate pe fotografiile vechi ale navei de patrulare.

Alte două nave-surori ale lui Vasili Bikov, Dmitri Rogaciov și Pavel Derzhavin, sunt în serviciu în flota Mării Negre.

Acest episod face parte din războiul informational declanșat de ambele, după invadarea Ucrainei de Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
1.970 afisari

15 COMENTARII

  1. Eu propun să citim numai presa ukrainiană ca să nu ne bulversăm. Ce scrie acolo, aia e. Nu are rost să ne complicăm viața. Rușii mai susțin războiul cu 35% din trupe pentru că restul au fost exterminate de curajoșii militari ukrainieni, mai au doar câteva tancuri fără șenile, fără motorină și fără muniție și se pregătesc de retragere. Ukraina se pregătește să serbeze victoria totală printr-o uriașă paradă militară în Krimeea. Ulterior, după ce se mai odihnesc, vor porni ofensiva pentru cucerirea Moscowei după care nu se vor opri până la strâmtoarea Bering. Punct.

    • Iar tancurile care au ramas au blindaje din cofraj de ou. Rachetele rusesti sunt distruse cu mitraliere obisnuite: pui Ak-ul la ochi, tintesti, tragi si gata!, ai rezolvat problema!

    • Pai în condițiile în care de dimineață până seara aproape toate TV și presa iti prezintă războiul, cu o singura parte implicata, cei de la latrina 3 sau dus cu un ridicol fără margine prezentând jocuri video, care se propage frica și isteria, deși acest lucru ar trebuii pedepsit conform cistitutiei, mai mult un general din miile care îi are armata română, a girat aceasta mascarada în direct, atunci firesc, ca omul se gândește doar la conspirații și făcături, exact ca în era covid, unde tot asa erai bombardat cu tot felul de isterii și panică

  2. Intoxicarea, dezinformarea este eficienta pentru cele doua parti aflate in conflict. Cand se indreapta spre opinia publica mondiala, este cu totul altceva. Totul este sa nu fim….pelicani ! Cei care o fac, sunt diabolici si nu-i intereseaza, sau poate ii intereseaza foarte mult, de impactul psihologic asupra celor multi.

  3. Asa a reaparut si unul dintre primarii rapiti ca si militarii ucrainieni de pe insula Serpilor morti ca niste eroi si inviati dupa cateva zile in garnizoana lor.Daca rusii duceau razboiul ca la carte Ucraina nu mai exista acum.

  4. Oricum ar fi situatia ceea ce se vede pe teren este ca rusii au echipamente de teren si tancuri vechi si depasite.Singurele arme mai noi sunt navele cu rachete.Deci Rusia nu e chiar asa performanta.Comparativ cu US Army sunt mult mai slabi tehnologic.Irakul a cazut in 2zile de atac aerian american si ulterior s-au predat.Rusia e puternica prin resursele pe care le exploateaza dar industrial sunt slabi,mult mai slabi ca USA.

    • Apropo, armele de distrugere în masa le, au mai găsit americani în Irak, sau au făcut și ei ce faci ruși acum, au invadat pur și simplu o țară suverana, nu mai fiți botanisti, America și Rusia sunt pe aceiași mâna

  5. Faci aceeasi greseala ca si Hitler si Napoleon ,ii subestimezi lucru pe care il face acum si Occidentul.Ai dreptate, tehnologic si industrial au fost mai slabi decat francezii si nemtii,asta nu i-a impiedicat sa-i infranga in razboaie.Nu te lasa inselat nici de razboiul cu Ucraina,nu si-au adus acolo cei mai buni soldati si armament tot pentru inducerea in eroare chiar cu pretul unor pierderi mai mari.In Ucraina au alte scopuri nu distrugerea si ocuparea acesteia.Te asigur, pana acum ar fi facut-o.Sa fim realisti si sa nu cadem in capcana propagandei media.

    • Capacitatea industriala ruseasca e slaba comparativ cu USA Franta Germania.Pana rusii produc un avion USA face 10,Japonia7,Germania 5,Franta3.Singurii care mai au forta industriala sunt chinezii dar calitatea e maislaba ca occidentul.USA face 10avioane China tot10 dar nu aceeasi calitate.Nu stim ce se va intampla in viitor cine va fimai performant deocamdata asta e situatia.

  6. Daca se poate si jocuri video un fake ca o nava a disparut dar nu e asa e o nimica toata, base a facut sa dispara o flota care chiar nu mai e dar nimeni nu l a contrazis sau condamnat!!!

    • Le a vandut pe un dolar.
      Asa a declarat.Ne a ras in nas.
      Deci, a facut ceva banuti de o votca.

  7. la tv de la noi se spune ca soldatii rusi nu mai au benzina , izmene si nici munitie . raitaru tv l-a dat pe putin cand tusea , dar a dat in bucla de o suta de ori , adica cancer la plamani .

  8. Stati linistiti, nu trebuie sa fiti stresati ca mass media noastra, care ne ”informeaza” INTOTDEAUNA corect, si-ar face oaresce probleme de constiinta ca ne-a mintit si ne minte in continuare INTERESAT. Nuuuooo, ei o tin langa, in continuare cu minciuni platite sa ne prosteasca… Ma intreb insa CAT mai rabdam ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger