AcasăȘTIRI EXTERNENavă NATO scufundată de Rusia. Al treilea Război Mondial? Declarația lui Putin

Navă NATO scufundată de Rusia. Al treilea Război Mondial? Declarația lui Putin

Navă NATO scufundată de Rusia. Al treilea Război Mondial? Declarația lui Putin

Președintele Federației Rusiei, Vladimir Putin, a comentat incidentul în care au fost implicate marina rusă și distrugătorul britanic HMS Defender, în Marea Neagră.

Săptămâna trecută, marina rusă a susținut că a tras focuri de avertizare asupra distrugătorului britanic HMS Defender, în timp ce naviga în largul coastei Crimeei, a cărei anexare de către Rusia în 2014 nu este recunoscută de comunitatea internațională.

Londra a dezmințit precizând că nici un foc de avertizare nu a fost tras asupra navei, estimând că este vorba de faptul că Rusia se pregătea de un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și militarii ruși au avertizat comunitatea internațională.

La momentul presupusului incident cu nava britanică, un avion american de informații RC-135 Rivet Joint (indicativ: Sail 21) zbura în largul coastei Crimeei. Cel puțin, asta sugerează datele de trafic aerian din 23 iunie.

„O provocare americano-britanică. De ce faceți asta?”

Ulterior, Vladimir Putin a revenit asupra incidentului. „A fost o provocare”, a spus el la emisiunea sa anuală „întrebări și răspunsuri”. „Nu doar britanicii, ci și americanii au luat parte la aceasta”, a adăugat el, înainte de a menționa prezența unei aeronave de informații ale forțelor aeriene americane în momentul evenimentelor, scrie Opex 360.

„De ce faceți asta ? Pentru a arăta că nu recunoașteți Crimeea? Nu o recunoașteți, dar de ce să provocați?”, a spus Putin.

Apoi, șeful Kremlinului a emis apoi ceea ce pare a fi un avertisment, referindu-se la „focurile de avertisment” care ar fi fost direcționate către distrugătorul Royal Navy.

„Chiar dacă am fi scufundat această navă, ar fi fost greu să ne imaginăm că lumea s-ar fi direcționat pe calea celui de-al Treilea Război Mondial”, a estimat Putin. „Lumea știe că nu va ieși victorioasă din acest război”, a adăugat el, la câteva ore după ce Olanda a acuzat Rusia că a „hărțuit” fregata HNLMS Evertsen, suspectată de Moscova că se îndrepta spre strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov.

„Nu noi am venit la ei, ei au venit la granițele noastre”

„Cei care fac aceste lucruri înțeleg că nu pot ieși învingători în acest război, acesta este un lucru foarte important. Nu cred că am fi mulțumiți de dezvoltarea evenimentelor despre care vorbiți, dar cel puțin știm pentru ce luptăm. Luptăm pentru noi înșine, pentru viitorul nostru pe teritoriul nostru. Nu noi am venit la ei de la mii de kilometri, (…) ei au ajuns la granițele noastre și ne-au încălcat apele teritoriale ”, a mai declarat președintele rus, ca răspuns la o întrebare referitoare la același episod.

author avatar
Tudor Borcea
804 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu „anexat”, ba strambule, ci prin vot democratic poporul a decis sa treaca de la fascism la tara mama. Dupace capitalistii fascisti erau gata sa inghita fictiunea ukraina prin baze militare, cum au facut cu romania, la care acum vi se spune „roma” paste tot in europa capitalista.

    Era parfum pa timpu „communismului”, pana ce tatarii de teleorman din comitetul central, cu aere capitaliste, trimiteau toata productia tari spre „vest” pa caleferata, trenuri marfa ce nu se mai terminau, incepand inca da pan 1980. E pen ca tara trebea infometata, sa le cada porma lor romania in gura, sa va spuir ca „communisml” e rau, si ca ce vreti voi e capitalism. Acu vi se baga capitalismul pan chur. Daia ai faceau tablouri mari lui Ceausescu, ca sa vaza narodu ca cin tre sfie devine. Naveti creer, baa strambilor. Acu sunteti „roma” pa plan international. Nu tzagani, caia au cultura, muzica, pan Spania, Franta etc, ci alde „roma”. Ca sa nu se faca confuzie. Can europa capitalista zice la tv si in presa „roma”, zilnic si acum in „plandemie”, aia se refera explicit la voi.

  2. N-am înțeles ce navă NATO au scufundat rușii… Nu știu cine are dreptate (rușii sau NATO), dar titlul nu-și regăsește gravitatea în conținutul articolului. Rog pe dl Borcea, autorul scrierii, să nominalizeze nava NATO scufundată de Rusia. Asta ca să nu rămânem cu impresia că titlul are pur și simplu rolul de a ne face pe noi, cititorii, să facem click pe el.

  3. Eu cred e doar supozitia mea, eu cred ca britanicii au crezut ca Crimeea e peninsula ucrainieana ca asa scrie pe toate hartile din lume. Crimeea made in Ucraina. Si au crezut ca ai saluta avioane ucrainiene in zbor de bucurie.
    Apoi vreau sa-i spun lui Putin ca razboiul 3 a fost. S-a chemat marele razboi rece si a fost castigat de Sua. Dacă vrea sa-si ia revansa trebuie sa declare Nato ca vreau razboi rece-revansa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger