AcasăȘTIRI EXTERNENava-monstru care îi dă coșmaruri lui Putin! USS Kearsarge a ancorat în...

Nava-monstru care îi dă coșmaruri lui Putin! USS Kearsarge a ancorat în Marea Baltică, la Tallin, lângă coastele Rusiei! – VIDEO

Nava-monstru care îi dă coșmaruri lui Putin! USS Kearsage a ancorat în Marea Baltică, la Tallin, lângă coastele Rusiei! - VIDEO

USS Kearsarge (LHD 3), o navă de asalt amfibie din clasa Wasp a Marinei SUA, a ancorat la Tallin în Estonia, pentru a participa la exercițiul multinațional de apărare la scară largă al Forțelor de Apărare Estoniene (EDF), „Hedgehog 2022”.

USS Kearsarge promite menținerea securității baltice

USS Kearsarge este nava amiral a Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG) și a Unității Expediționare Marine 22 (MEU). Prezența echipei U.S. Navy și Marine Corps în orașul portuar estonian demonstrează angajamentul Statelor Unite, alături de aliații și partenerii regionali, pentru menținerea securității și stabilității regionale baltice, potrivit unui comunicat de presă al Marinei americane.

Elemente ale Kearsarge ARG și ale celei de-a 22-a MEU și-au încheiat recent participarea la exercițiul militar național estonian „Siil” (Hedgehog în estonă). Acest eveniment de antrenament este conceput pentru a exersa comanda și controlul la nivel de batalion al operațiunilor amfibii care sporesc interoperabilitatea aliată în regiunea baltică, cu accent pe manevrele defensive.

USS Kearsarge are o forță impresionantă

„Echipa ARG-MEU așteaptă cu nerăbdare să viziteze Estonia după ce s-a antrenat alături de unitățile de rezervă ale Forțelor de Apărare estoniene”, a declarat căpitanul David Guluzian, comandantul Kearsarge ARG și al escadrilei amfibii SIX.

„Oportunitatea de a participa la exercițiul Hedgehog 22 împreună cu omologii noștri estonieni este o dovadă a forței noastre unificate și a armelor de luptă combinate care dovedesc că militarii noștri sunt o forță aliată pregătită, pregătită și bine pregătită”.

Grupurile de pregătire amfibie și forțele operative amfibii mai mari oferă comandanților militari o gamă largă de capacități flexibile, inclusiv operațiuni de securitate maritimă, proiecție expediționară a puterii, operațiuni de atac, prezență navală înaintată, răspuns la crize, control maritim, descurajare, combatere a terorismului, operațiuni de informare, cooperare în materie de securitate și combatere a proliferării, asistență umanitară și ajutor în caz de dezastre.

author avatar
Tudor Borcea