AcasăȘTIRI EXTERNENatura s-a dezlănțuit, lovind cu o furie incredibilă! Furtuni puternice în Europa...

Natura s-a dezlănțuit, lovind cu o furie incredibilă! Furtuni puternice în Europa – cel puțin 13 oameni au murit, inclusiv 3 copii – VIDEO

(foto: captură youtube)

Natura s-a dezlănțuit! După săptămâni de căldură puternică și secetă, vijeliile au făcut ravagii în unele state europene. Vânt puternic, ploi în aversă, dar și grindină. Imaginile ajunse pe Internet dezvăluie, dincolo de cuvinte, forța cu care a lovit furia naturii.

Furtuni puternice au lovit zone din centrul şi sudul Europei, provocând moartea a cel puţin 13 persoane, inclusiv trei copii, potrivit BBC. Decesele, cele mai multe din cauza căderilor unor copaci, au fost raportate în Italia şi Austria, dar şi pe insula franceză Corsica.

Ploaia torenţială şi vântul puternic au distrus campingurile de pe insulă, în timp ce în orașul italian Veneţia a fost smulsă zidăria de clopotniţa Bazilicii San Marco.

Rafale foarte puternice de vânt

(foto: captură youtube)

Imagini din timpul furtunilor au apărut pe Internet și surprind momentele în care vântul furios îndoaie crengile copacilor și dărâmă obiecte, inclusiv scaune de terasă. De altfel, în Corsica, vântul a suflat cu rafale de până la 224 km/h, smulgând copaci din rădăcini.

Autoritățile din Corsica au anunțat că o fată de 13 ani a fost ucisă de un copac care a căzut într-un loc de campare, potrivit aceleiași surse. Un bărbat a murit într-un incident similar, iar o femeie în vârstă a fost ucisă când maşina sa a fost lovită de acoperişul desprins al unei cabane de pe plajă. Alți doi oameni – o caiacistă și un pescar – au murit în largul mării.

(foto: captură youtube)

Ulterior, oficialul francez aflat în fruntea Ministerului de Interne, Gérald Darmanin, care a mers în Corsica pentru a inspecta pagubele produse de furtună, a raportat un al şaselea deces.

Alte zeci de persoane au fost rănite atât pe uscat, cât şi pe mare.

Victime și în Austria

În Franţa continentală, unele zone din sudul ţării au fost afectate de întreruperi de energie electrică, iar străzile au fost inundate în Marsilia.

În Austria, două fete au fost ucise de căderea unui copac în apropierea unui lac din Carintia. Ulterior, alte trei decese au fost raportate de mass-media în provincia Austria Inferioară, tot în urma căderii unui copac.

Și în Italia s-au abătut furtuni puternice. Un bărbat şi o femeie au fost ucişi de căderi de copaci în incidente separate în regiunea Toscana, conform sursei amintite.


author avatar
Andrei Coman
543 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger