AcasăȘTIRI EXTERNENATO va "survola" în România. Germania îşi trimite poliţia aeriană

NATO va „survola” în România. Germania îşi trimite poliţia aeriană

avioane natoNATO va "survola" în România. Germania îşi trimite poliţia aeriană

Germania s-a arătat dispusă să-și extindă sprijinul pentru misiunea de poliție aeriană a NATO în România și, de asemenea, să dea curs altor solicitări din partea alianței, a declarat joi ministrul Apărării Christine Lambrecht.

Am dat (un) ordin să ne extindem și mărim angajamentul în poliția aeriană din România”, a spus ea.

1.000 de militari în Lituania

Berlinul a desfășurat aproape 1.000 de militari în Lituania ca parte a unei unități de luptă NATO condusă de germani și participă la poliția aeriană a NATO în România cu trei avioane de luptă.

Șeful NATO a invocat articolul 5 al tratatului de la Washington afirmând că orice atac asupra unuia dintre aliați va atrage răspunsul alianței și a confirmat că vineri va avea loc un summit extraordinar al liderilor NATO. Astfel, s-a activat planul de apărare al Alianţei.

Şeful armatei germane, general-locotenent Alfons Mais, a criticat în termeni neobişnuit de duri ceea ce el a numit ca fiind anii de neglijare a pregătirii operaţionale a Bundeswehr, transmite dpa.

Nu aş fi crezut în al 41-lea an al meu de serviciu în vreme de pace că voi avea experienţa unui alt război. Şi Bundeswehr, armata pe care am privilegiul să o conduc, stă mai mult sau mai puţin descoperită”, a scris generalul joi pe site-ul de social media LinkedIn .

author avatar
Andrei Ștefan
346 afisari

2 COMENTARII

  1. Da e ciudat sa stam cu nemtii si sa luptam contra rusilor. Inseamna ca ceva s-a mintit daca istoria se repeta spunea domnul Iorga savant roman.

  2. Bai hitleristilor nou-anormali, daca tot a-ti venit ne-invitati, macar saii bombardati putin si pe nazistii aia progressisti din Bukale, ca merita, domnule !! ha ha ha 🙂 Mai ales pe oierul ala dement de Jiji, sa ii luati si jucaria, sa nu mai aiba cu ce sa se joace cand e singur acasa la Palat !! Sa ii lasati pe astia care au furat miliarde in ultimii 32 de ani numai cu lopatika lor in nisipul de langa piscina casei !! Ha ha ha 🙂 Duck for cover, bai Plikusor Dan, ca vin astia si praf te fac, la cat esti cu capul in nori, rapid te aduc astia in copac, adica in jungla urbana de la Bukale !! Ha ha ha 🙂 Bai Plikusor Dan, acum ca ai si motiv, mai fa un mic experiment, si taie-le la ai tai gazul si lumina, asa cam vre-o 2-3 zile, sa vedem care si cat va guita, ca porkusorul de Craciun in papusoi !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger