AcasăȘTIRI EXTERNE„NATO trebuie să fie gata de război cu Rusia”. Avertismentul fostului comandant...

„NATO trebuie să fie gata de război cu Rusia”. Avertismentul fostului comandant al Alianței

„NATO trebuie să fie gata de război cu Rusia”. Avertismentul fostului comandant al Alianței

Sir Richard Shirreff, fost comandant adjunct al NATO pentru Europa din 2011 până în 2014, a declarat că Alianța „trebuie să fie pregătită” pentru război cu Rusia, pe măsură ce invazia lui Vladimir Putin în Ucraina ajunge la un punct critic.

Shirreff a sugerat ca Occidentul să trimită rapid „echipament greu” în Ucraina, inclusiv „artilerie cu rază lungă de acțiune, rachete cu foc de precizie, apărare antirachetă, tancuri și alte vehicule”.

„NATO nu este pregătită”

În ceea ce chestiunea problema armelor, el a spus că nu crede că Rusia face distincție între furnizarea de arme ofensive și defensive și că nici el nu face această distincție. „Armamentul e armament. Cea mai bună formă de apărare este atacul”, a declarat Shireff

„NATO trebuie să fie pregătită pentru escaladare. NATO trebuie să fie pregătită pentru un răspuns rusesc”’, a spus Shireff. Shirreff a criticat modul în care NATO a gestionat conflictul din Ucraina până acum, spunând că organizația „trebuie să fie pregătită pentru cea ce este mai rău”, dar nu a demonstrat că este, scrie Newisrael.

„Dacă Putin nu câștigă, e terminat”

„Cel mai rău caz este războiul, iar asta înseamnă o schimbare fundamentală a mentalității în NATO. Adică să fie gata pentru cea mai rea escaladare”’, a spus fostul comandant, subliniind la ce punct războiul din Ucraina a devenit o bătălie „existenţială” pentru preşedintele rus Vladimir Putin şi stăpânirea lui asupra Rusiei.

„Dacă Putin nu câștigă, e terminat”, a declarat Shireff. „Pe cale de consecință, riscul escaladării este foarte ridicat”.

„NATO trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău caz. Pregătindu-se pentru război, mobilizându-se, rearmându-se și punând în aplicare o capacitate impenetrabilă de descurajare a apărării, de la Marea Baltică până la Marea Neagră”, a adăugat el. Fostul comandant NATO a spus că reducerea cheltuielilor pentru apărare în Europa este o preocupare, dar cea mai mare parte a mizei depinde de pregătire și strategie.

author avatar
Tudor Borcea
688 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca intr-un conflict intarati constant una dintre parti si o alimentezi pe cealalta cu armament, ce urmaresti de fapt: razboi sau pace? S-a vazut de la inceput cum stau lucrurile printre politicieni. Jmecherii fac multi bani pe timp de criza.

  2. Caca Tudor Borcea. Sa iti iau toata familia in pu la si sa va stropesc ochișorii, ca nu lași lumea sa comenteze

  3. Eu aș vrea articole despre cei din NATO care găsesc soluții de pace. După termonucleare sigur nu mai sunt.

  4. Daca rusii o dau in nebunie si ataca Romania neprovocati ca asa vor muschii lor, atunci da o sa imi risc viata sa lupt contra lor, dar daca NATO declara razboi aiurea si trag si Romania in conflict o sa ma pis pe ei de guvernanti si o sa prefer puscaria decat sa imi risc viata pentru niste nenorociti condusi din umbra de satanistii americani.
    Sper sa prind vremea cand americanii o sa fie starpiti de pe suprafata pamantului!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger