AcasăȘTIRI EXTERNENATO schimbă strategia! Alianța își mărește masiv forța de înaltă pregătire la...

NATO schimbă strategia! Alianța își mărește masiv forța de înaltă pregătire la 300.000 de militari

summitNATO schimbă strategia! Alianța își mărește masiv forța de înaltă pregătire la 300.000 de militari

NATO își va mări forțele de înaltă pregătire la peste 300.000 de soldați, a anunțat luni șeful alianței, în cadrul unor planuri pe care le-a descris drept „cea mai mare revizuire a apărării noastre colective și descurajare de la Războiul Rece”.

Adresându-se reporterilor înaintea unui summit al liderilor NATO, secretarul general Jens Stoltenberg a declarat că alianța militară transatlantică își va consolida apărarea estică și va adopta un nou model de protejare a acestora.

NATO creşte numărul soldaților din Forţa de Răspuns

„Vom transforma forţa de răspuns a NATO şi vom creşte numărul forţelor noastre de înaltă pregătire la peste 300.000”, a declarat Stoltenberg înaintea summitului NATO de la Madrid din această săptămână, potrivit Politico.

Forţa de Reacţie Rapidă a NATO are în prezent aproximativ 40.000 de soldaţi.

”Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu ajutorul mai multor echipamente prepoziţionate, capacităţi desfăşurate dinainte, precum apărare antiaeriană, şi prin forţe pre-repartizate în apărarea anumitor aliaţi”, a mai anunţat norvegianul, citat de AFP.

Țările din estul UE – și în special statele baltice – au împins NATO să sporească numărul de trupe de-a lungul granițelor sale de est pentru a apăra mai bine fiecare parte a alianței și a descuraja Moscova.

NATO schimbă retorica cu privire la Rusia

La summitul de la Madrid, NATO îşi va schimba şi retorica cu privire la Rusia, care, în cadrul ultimei strategii a alianţei, din 2010, era încă prezentată drept un partener strategic.

”Nu va fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid”, a subliniat Stoltenberg.

”Mă aştept ca aliaţii să afirme clar că Rusia reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii noastre, a valorilor noastre, a ordinii internaţionale bazate pe reguli”, a punctat șeful NATO.

author avatar
Andreea Vlad
145 afisari

4 COMENTARII

  1. Am uitat sa adaug,idioata dracului,ca tu le vei bucatareasa .Poate de asta m-ai cenzurat.Scarba dracului,tu reprezinti democratia pumnului in gura.

  2. 300 de mii de soldați pregătiți sa apere guvernanții m ue de proprii cetățeni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger