AcasăȘTIRI EXTERNENATO neagă acuzațiile făcute de Aleksadr Lukașenko: Încearcă să distragă atenția de...

NATO neagă acuzațiile făcute de Aleksadr Lukașenko: Încearcă să distragă atenția de la probleme interne din Belarus! / Trupele „dictatorului”, în alertă maximă

NATO neagă acuzațiile făcute de Aleksadr Lukașenko: Încearcă să distragă atenția de la probleme interne din Belarus! / Trupele „dictatorului”, în alertă maximă

NATO neagă acuzațiile făcute de dictatorul de la Belarus conform căruia „trupe străine” au fost mobilizate la granițele de vest ale țării.

Aleksandr Lukașenko a anunțat că și-a pus trupele armate „în alertă maximă”, în timp ce protestele antiguvernamentale continuă în Minsk și în toată țară

Ultimul dictator al Europei”, care conduce Belarusul de 26 de ani, a susținut că NATO încearcă să dezbine țara și să instaleze un alt președinte. De asemenea, acesta a acuzat Polonia și Lituania că „se pregătesc” și a reacționat prin mobilizarea trupelor la granița de vest.

Acesta a ordonat șefilor de scuritate „să ia cele mai drastice măsuri pentru a apăra integritatea teritorială a țării”.

NATO respinge acuzațiile lui Lukașenko: „Încearcă cu orice preț să distragă atenția de probleme interne”

„Regimul încearcă cu orice preț să distragă atenția de probleme interne din Belarus făcând acuzații fără fundament despre amenințări externe imaginare”, a declarat președintele Lituaniei, Gitanes Nauseda, pentru AFP.

Un oficial al președinției poloneze a susținut despre acuzațiile că Polonia încearcă să destabilizeze granițele că reprezintă „o propagandă a regimului” de la Balarus, „care este tristă și surprinzătoare”.

„Polonia… nu are astfel de intenții”, a mai adăugat acesta.

NATO a cerut constat Belarusului să respecte drepturile fundamentale ale oamenilor, respectiv ale cetățenilor țării.

Liderii UE neagă alegerile din Belarus: „UE va impune în scurt timp sancţiuni”

La summitul extraordinar al Uniunii Europene, care a avut loc, miercuri, prin videoconferință, liderii europeni au afirmat că nu recunosc rezultatul alegerilor prezidenţiale din Belarus din 9 august, în urma cărora a fost ales actualul preşedinte Aleksandr Lukaşenko.

„Alegerile nu au fost nici corecte, nici libere”

„Alegerile nu au fost nici corecte, nici libere şi nu au respectat standardele internaţionale. Nu recunoaştem rezultatele prezentate de autorităţile din Belarus”, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei conferinţe de presă la finalul summitului.

Potrivit președintelui Consiliului European, UE va adopta sancţiuni împotriva oficialilor responsabili pentru violenţele din timpul protestelor şi pentru fraudă electorală.

„UE va impune în scurt timp sancţiuni asupra unui număr substanţial de indivizi responsabili pentru violenţe, represiune şi fraudă electorală”, a precizat Charles Michel.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu