AcasăȘTIRI EXTERNENATO începe să se sature de Ucraina. Cine l-a tras de urechi...

NATO începe să se sature de Ucraina. Cine l-a tras de urechi pe Zelenski la Vilnius

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a arătat nemulţumit, marţi, pentru că ţării sale nu i s-a dat un calendar ferm pentru aderarea la NATO.

Dar ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, l-a tras rapid „de urechi”.

Wallace către Zelenski: „Nu suntem Amazon”

Fie că ne place sau nu, oamenii ar vrea să vadă un pic de recunoştinţă. Uneori, le ceri ţărilor să renunţe la propriile lor stocuri de arme. Uneori, trebuie să convingi congresmenii de pe Dealul Capitoliului din America”, a spus Wallace.

Chiar şi americanii cer recunoştinţă din partea liderului de la Kiev.

„Statele Unite ale Americii fac eforturi pentru a oferi o cantitate enormă de capacităţi, pentru a se asigura că soldaţii curajoşi ai Ucrainei au muniţie, apărare aeriană, infanterie, vehicule de luptă, echipamente de deminare şi multe altele, pentru a se putea apăra eficient împotriva atacului Rusiei şi pentru a-şi lua, de asemenea, teritoriul înapoi”, a afirmat consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Secretarul britanic Ben Wallace a dezvăluit că a mers în Ucraina anul trecut şi a primit „o listă de cumpărături” cu arme.

„Ştii, nu suntem Amazon. Le-am spus asta anul trecut, când am condus 11 ore până acolo, pentru a primi o listă”, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad