AcasăȘTIRI EXTERNENATO dă târcoale și Taiwanului! China, gata să declanșeze o „operațiune specială”?!

NATO dă târcoale și Taiwanului! China, gata să declanșeze o „operațiune specială”?!

NATO dă târcoale și Taiwanului! China, gata să declanșeze o „operațiune specială”?! / Foto: Facebook

NATO ar trebui să încerce să stimuleze securitatea în regiunea Indo-Pacific, a declarat ministrul britanic de Externe, Liz Truss, subliniind nevoia de protecție a Taiwanului împotriva Chinei.

Într-un discurs despre politica externă a Marii Britanii, miercuri seară, Liz Truss a declarat că Marea Britanie respinge „alegerea falsă între securitatea euro-atlantică și securitatea indo-pacifică”,  în favoarea „unui NATO global”.

Vreau să spun că NATO trebuie să aibă o perspectivă globală, gata să facă față amenințărilor globale – Liz Truss

Temeri ale unui scenariul Ucraina în indo-pacific

„Trebuie să anticipăm amenințările din regiunea indo-pacifică, colaborând cu aliați precum Japonia și Australia pentru a ne asigura că Pacificul este protejat. Trebuie să ne asigurăm că democrații precum Taiwanul sunt capabile să se apere singure”, a explicat ea, scrie Politico.

Țările occidentale susțin că nu trebuie să i se permită președintelui rus Vladimir Putin să câștige războiul din Ucraina sau să fie perceput ca fiind capabil să invadeze o altă țară, în impunitate, pe fondul temerilor că acest lucru ar putea încuraja China să acționeze agresiv împotriva Taiwanului.

Discursul lui Truss este un ecou al unui mesaj similar transmis de premierul britanic Boris Johnson la Conferința de Securitate de la Munchen din februarie. Remarcile lui Truss au fost făcute în timp ce statele membre NATO discută noul „concept strategic” al Alianței, care descrie misiunea acesteia pentru următorul deceniu și care urmează să fie aprobat la următorul summit NATO de la Madrid, din 29-30 iunie.

author avatar
Tudor Borcea
830 afisari

2 COMENTARII

  1. NATO armata de fatalai drogati care vor sa distruga omenirea ,Victorie pentru Rusia si China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger