AcasăȘTIRI EXTERNENATO, avertisment pentru Putin: "Cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în...

NATO, avertisment pentru Putin: „Cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în Transnistria”

NATO a cerut Rusiei, în comunicatul summitului aliaţilor de la Vilnius, să-şi retragă toate trupele de pe teritoriul Republicii Moldova, staţionate fără consimţământul Chişinăului în regiunea transnistreană.

Suntem fermi în sprijinul nostru faţă de dreptul Republicii Moldova de a-şi decide propriul său viitor”, au precizat liderii Alienţei.

NATO anunţă măsuri în Republica Moldova

Ne reiterăm sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional, şi cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în regiunea transnistreană fără consimţământul R. Moldova.

Suntem fermi în sprijinul nostru faţă de dreptul Republicii Moldova de a-şi decide propriul său viitor şi direcţia politicii externe fără interferenţe externe şi respectăm pe deplin neutralitatea constituţională a R. Moldova.

NATO îşi intensifică sprijinul politic şi practic pentru a consolida rezistenţa şi pentru a menţine independenţa politică, în contextul unui mediu de securitate care se deteriorează”, potrivit unui comunicat al liderilor NATO, citat de Agerpres.

Vicepremierul moldovean, la summitul NATO

La summitul NATO de la Vilnius, din 11-12 iulie, participă şi vicepremierul moldovean Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene.

În cadrul reuniunii de marţi, oficialul moldovean a prezentat evoluţiile ce ţin de securitatea regională, riscurile generate de războiul declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi măsurile pe care le ia Chişinăul pentru a contracara provocările complexe la adresa securităţii Republicii Moldova.

author avatar
Andreea Vlad
656 afisari

57 COMENTARII

  1. o sa plece Rusia din Transnistria la pastele cailor, doar daca Rusia se dezintegeaza poate ca isi va retrage trupele de acolo

  2. Sa plece rusii din transnistria, cu picioarele inainte, asa le sta cel mai bine sau dezmembrati in zeci de mii de pungi!

    • Eu nu mai cred in bunele intenții NATO ,iar în cinismul american nici atât ,stai și te întrebi, care o fi interesul atât de insistent al americanilor pentru cele două țări ex sovietice ce doresc ei de fapt