AcasăȘTIRI EXTERNENATO a lansat un apel crucial către statele membre, de frica Rusiei:...

NATO a lansat un apel crucial către statele membre, de frica Rusiei: „Produceţi arme!”

Jens Stoltenberg natoUndă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO i-a chemat pe europeni să-şi mărească producţia de arme pentru a creşte livrările către Ucraina şi preveni o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”.

La mai puţin de o săptămână înainte de reuniunea miniştrilor apărării din NATO la Bruxelles pe 15-16 februarie, Stoltenberg a insistat că „trebuie să ne reconstruim şi să dezvoltăm mai rapid baza industrială, pentru a creşte livrările către Ucraina şi a reconstitui propriile stocuri”.

Arme pentru Ucraina, dar şi pentru NATO

Oficialul NATO a arătat că „pacea în Europa nu este un lucru de la sine înțeles”, el a insistat asupra importanței de a proteja țările din Alianța Nord-Atlantică.

„Acest lucru înseamnă să trecem de la o producție lentă pe timp de pace la o producție rapidă în caz de conflict”, a declarat Stoltenberg pentru ziarul german de duminică Welt am Sonntag.

„Nu există o amenințare militară iminentă împotriva unui aliat (din NATO). Dar, în același timp, Kremlinul lansează în mod constant amenințări împotriva țărilor NATO”, a observat Stoltenberg.

Să ne pregătim pentru un război cu Rusia?

„Atât timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea”, a spus el.

NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii”, a avertizat Stolteberg.

Declarația lui Stoltenberg vine după ce, în ultima vreme, mai multe țări, în special din estul Europei, au avertizat că președintele rus este capabil să extindă conflictul pe care l-a pornit în Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan
458 afisari

18 COMENTARII

  1. Produce-ți balegă handicapaților, că îngrașă pământul, e bio și vom mânca sănătos! Lăsați armele! Cu cine vă luptați?

    • Frate eșt singurul cu picioarele pe pămînt. Să fi sănătos și cît mai mulți ca tine. Ăștia sînt demenți. Dacă mor de foame și de boli ,la ce-mi trebuie arme !!!!!!!?????

    • Frate eșt singurul cu picioarele pe pămînt. Să fi sănătos și cît mai mulți ca tine. Ăștia sînt demenți. Dacă mor de foame și de boli ,la ce-mi trebuie arme !!!!!!!?????