AcasăȘTIRI EXTERNENASA și Space X, lovite a doua oară de ghinion

NASA și Space X, lovite a doua oară de ghinion

NASA și Space X, lovite a doua oară de ghinion

NASA și SpaceX au amânat luni, 1 noiembrie, pentru a doua oară în câteva zile decolarea rachetei care urmează să ducă patru astronauți la Stația Spațială Internațională (ISS), din cauza unei „ probleme minore de sănătate” a unuia dintre membrii echipajului.

Problema „nu este o urgență medicală și nu are legătură cu Covid-19”, a indicat NASA într-un comunicat, fără a oferi însă mai multe detalii.

Lansarea, prevăzută sâmbătă

Astronauții americani Raja Chari, Kayla Barron și Tom Marshburn, precum și astronautul german Matthias Maurer, vor rămâne în carantină la Centrul Spațial Kennedy în așteptare, a adăugat agenția spațială americană.

Inițial, ei urmau să decoleze duminică dimineața. Dar din cauza vremii nefavorabile, zborul fusese deja amânat pentru miercuri. Lansarea este acum programată pentru sâmbătă, la 23:36, ora locală (03:36 GMT duminică), din Cape Canaveral, Florida.

NASA nu a precizat care dintre astronauți a fost afectat de această problemă de sănătate, scrie AFP. Această misiune, numită Crew-3, este a treia misiune locuită furnizată de SpaceX în contul Agenției Spațiale a SUA. Se așteaptă ca astronauții să petreacă aproximativ șase luni pe orbită și să efectueze numeroase experimente la bordul acestui laborator zburător.

Aceștia urmează să-i înlocuiască pe cei patru astronauți misiunii Crew-2, care se află în ISS din aprilie. Întoarcerea lui Crew-2 pe Pământ este programată în mod normal pentru „începutul lunii noiembrie”, dar NASA a explicat luni că „ continuă să evalueze datele posibile” și nu exclude „ predarea indirectă”, mai degrabă decât cea directă între cele două echipaje.

author avatar
Tudor Borcea
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger