AcasăȘTIRI EXTERNENASA: Sateliții lui Elon Musk vor împiedica evitarea Armaghedonului

NASA: Sateliții lui Elon Musk vor împiedica evitarea Armaghedonului

NASA: Sateliții lui Elon Musk vor împiedica evitarea Armaghedonului

Potrivit unei scrisori trimise de NASA Comisiei Federale de Comunicații, următorii sateliți lansați de Elon Musk și SpaceX pentru Starlink, constelația sa orbitală care oferă internet, ar putea prezenta un pericol pentru Pământ.

Argumentele NASA sunt de mai multe ordine. Primele, deja cunoscute, se referă la numărul de obiecte și resturi care vor constitui în curând orbitele Pământului aflate deja într-o situație de ambuteiaj.

Or, cu lansări de sateliți în creștere constantă, SpaceX a depășit deja 2.000 de obiecte plasate în jurul Pământului. Dar Elon Musk dorește să lanseze peste 30.000.

Deșeuri spațiale și misiuni în pericol

Dacă SpaceX asigură că dispozitivele sale au o capacitate excelentă de a evita orice coliziune în spațiu, NASA nu mai crede în asta și prevede o multiplicare exponențială a coliziunilor pe orbită, deci o creare tot mai mare de deșeuri punând în pericol întregul ecosistem orbital.

Acesta este în special cazul proiectelor cu echipaj, cum ar fi Stația Spațială Internațională sau stația chineză, care a trebuit să evite de două ori sateliții Starlink.

Dar și cazul telescopului Hubble. Potrivit NASA, 8% din fotografiile realizate de telescop sunt deja afectate de prezența sateliților lansați de SpaceX.

O altă problemă: această plasă din ce în ce mai strânsă în jurul Pământului reduce foarte mult ferestrele pentru lansările de misiuni de către NASA sau alte agenții internaționale, ceea ce ar putea complica foarte mult următoarele misiuni de explorare îndepărtate, cu echipaj sau nu.

Omenirea, în pericol

Dar ultimul argument este care îngrijorează cel mai mult. Potrivit NASA, aceste constelații de sateliți ar putea pune în pericol supraviețuirea Pământului, prin împiedicarea sau întârzierea detectării unui asteroid amenințător și a eventualelor măsuri de urgență pentru a evita o coliziune fatală cu Pământul, scrie Slate.

Dacă planurile de invadare a orbitelor Pământului continuă așa cum este planificat, „NASA estimează că ar exista un satelit Starlink în fiecare dintre fotografiile făcute pentru apărarea planetară împotriva impactului cu asteroizi”.

Situația ar amenința „capacitatea planetei noastre de a detecta și, eventual, de a evita o catastrofă potențial devastatoare pentru omenire”.

author avatar
Tudor Borcea
650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger