AcasăȘTIRI EXTERNENancy Pelosi flutură steagul alb în Taiwan. Furie la Beijing / Armata...

Nancy Pelosi flutură steagul alb în Taiwan. Furie la Beijing / Armata chineză a înconjurat insula

Nancy PelosiNancy Pelosi flutură steagul alb în Taiwan. Furie la Beijing / Armata chineză a înconjurat insula

Nancy Pelosi a sosit marţi seară în Taiwan, în timp ce China dă în clocot! Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul, transmite AFP.

„Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang

Nancy Pelosi a ajuns la Taipei în pofida avertismentelor Chinei

Nancy Pelosi a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american, în pofida avertismentelor Chinei. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

La sosirea înaltului oficial american la Taipei, ministerul chinez de externe a denunţat o încălcare gravă a angajamentelor americane faţă de China, care subminează grav pacea şi stabilitatea regionale.

Pelosi este primul oficial american de cel mai înalt rang care vizitează în ultimii 25 de ani această insulă.

China face exerciții militare în jurul Taiwanului

China va desfășura „exerciții militare importante” și „activități de antrenament” în 6 zone maritime și spații aeriene din jurul Taiwanului. Exercițiile, care vor începe joi, au fost anunțate de Beijing la scurt timp după ce șefa Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns la Taipei.

Agenția de presă de stat Xinhua, care a publicat informația, are și o hartă care arată unde vor fi desfășurate exercițiile. Sunt 6 zone hașurate, plasate toate în jurul insulei autonome, despre care China spune că face parte din teritoriul său, deși nu o controlează.

De astfel, Taiwanul a anunţat incursiunea marţi a peste 20 de avioane militare chineze în zona sa de apărare aeriană într-un moment în care Nancy Pelosi a început o vizită controversată în această insulă asupra căreia Beijingul îşi revendică suveranitatea.

author avatar
Andreea Vlad
1.505 afisari

11 COMENTARII

  1. DUPA AVERTISMENTUL CHINEI ,SUA A CONTINUAT SA FACA CEEA CE FACE DE 80 DE ANI ! SA SFIDEZE ,SA INCALCE ORCE LIMITA , DE DATA ASTA CONFLICTUL ESTE CA SI DESCHIS ,IAR URMARILE SE VOR FACE SIMTITE CAT DE CURAND.

    • Scopul acestei vizite este unu extrem de subtil, conducerea democratica vrea conflicte pt a ceea stare de urgenta în America și, a nu mai fi ținute alegerile din toamna, unde democrații sunt în cădere libera

      • Ar fi tare sa nu le faca China jocul ci sa faca lucrurile in stil chinezesc, cu bani, cu restrictii, cu una cu alta cum au inceput. Sa ii racaie si ei pe dems. China nu prea este cu atacurile frontale, nu e Rusia, au alt mod de actiune, sunt foarte diplomati – cand vor. Si excelenti strategi, stiu cand sa actioneze sa obtina ce doresc, cand sa puna presiune, cand sa para umili etc, sunt maestri.
        Dar nu se grabesc, nu sunt repeziti.
        Si sa nu mai aud ca le cad bancile, economia. LOL. China partidul provoaca asta sa scape de toti globalistii si sa o puna de un comunism sadea, ca la carte, sa preia partidul tot 😀 este intentionata caderea

    • Tatal lui Nancy Patricia Pelosi ”domnul” Thomas D’Alesandro Jr. a fost peins in 1920 cand fura paine dintr-un magazin din Huston.

  2. Pe primul loc în lume la cultura de prostie, ceea ce înseamnă exterminarea poporului. Gândește-te cu capul tău afirmația de mai sus.

  3. Așteptam să treacă de la furie la fapte sau aplică politica avertismentelor nord-coreene din anii ’50-’60 când ăia ajunseseră la al 1562-lea avertisment, și au mai urmat care sute, dat americanilor că le-au încălcat spațiul aerian!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger