AcasăȘTIRI EXTERNEMykonos, insula petrecerilor celor bogaţi, pustie! Noile restricții i-au speriat pe turiști

Mykonos, insula petrecerilor celor bogaţi, pustie! Noile restricții i-au speriat pe turiști

MykonosMykonos, insula petrecerilor celor bogaţi, pustie! Noile restricții i-a speriat pe turiști

Grecia se află de duminică, 18 iulie, în zona galbenă, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă a ţărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

De sâmbătă, autorităţile din Grecia au interzis și muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat libertatea de circulaţie pe populara insulă de vacanţă Mykonos, după o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus raportate, transmite Reuters.

În plus, de la ora 1:00, a început carantina de noapte. În aceste condiții, turiștii au început să-și facă bagajele. Este un dezastru pentru Mykonos, cunoscută drept insula petrecerilor pentru cei bogaţi, reuşind să atragă peste 1 milion de vizitatori în sezonul de vară.

„Sunt foarte dezamăgită, deoarece am ajuns doar de câteva zile și acum s-a închis tot. Ne-a stricat vacanța”, spune o turistă străină. „Mi-am cheltuit banii degeaba. La fel și timpul. Mi-am luat liber de la muncă degeaba. Am venit să petrecem. Așa că, pa, pa, Mykonos”, spune o alta. „Este ziua mea. Trebuia să sărbătorim, apoi să petrecem toată noaptea. Dar acum trebuie să mergem acasă”, explică o altă turistă nemulțumită.

Focar de infecţie pe insulă

Din cauza unui ”îngrijorător focar local”, Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunţat că interzice muzica pe insulă pe tot parcursul zilei şi că în perioada nopţii, între orele 01:00 şi 06:00, nu vor mai putea circula decât persoanele care se duc sau se întorc de la muncă, sau persoanele care au urgenţe medicale. Restricţiile se vor aplica până la data de 26 iulie.

În ultimele săptămâni numărul infecţiilor a crescut în Grecia, condiţii în care guvernul a decis să introducă obligativitatea vaccinării pentru personalul medical şi personalul din casele pentru bătrâni, precum şi noi restricţii care interzic accesul persoanelor nevaccinate în interiorul restaurantelor şi cluburilor.

author avatar
Andreea Vlad
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger