AcasăȘTIRI EXTERNEMutări politice secrete în Coreea de Nord! Sora lui Kim Jong-un, tot...

Mutări politice secrete în Coreea de Nord! Sora lui Kim Jong-un, tot mai aproape să preia puterea. A mai primit un post-cheie

Kim Yo-jong

Sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a fost numită la conducerea unuia dintre cele mai importante organe politice din Coreea de Nord, cred oficialii din Seul, potrivit ministrului Apărării din Coreea de Sud.

Dacă informația este adevărată, acest rol ar întări statutul ei ca a doua cea mai puternică persoană din stat, scrie CNN.

Ministrul Apărării, Jeong Kyeong-doo, a declarat că Kim Yo-jong ar fi fost numită directorul Departamentului de Organizare și Orientare (OGD) din cadrul Partidului Muncitorilor din Coreea. Experții spun că OGD este responsabil cu monitorizarea a aproximativ 3 milioane de membri de partid pentru a se asigura că sunt suficient de loiali față de Kim Jong-un și că respectă învățăturile regimului nord-coreean.

Kim Yo-jong a primit puteri sporite

Kim Yo-jong a fost ani de zile confidentul de încredere al fratelui ei. Anterior, tânăra a fost unul dintre cei mai buni propagandiști ai Coreei de Nord.

În timp ce Coreea de Nord și Partidul Muncitorilor de la guvernare nu adesea proclamă în mod public schimbările de conducere, experții și analiștii au speculat anterior că Kim ar fi putut fi responsabil de Departamentul de Organizare și Orientare la începutul acestui an, pe baza portofoliului său de responsabilități tot mai mare. Jeong, ministrul apărării din Coreea de Sud, a declarat că Kim pare să aibă, de asemenea, un rol important în elaborarea politicii față de Coreea de Sud și Statele Unite.

Dezvăluirea lui Jeong a fost făcută, după ce, săptămâna trecută o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj NIS a transmis că liderul nord-coreean şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong.

Experții consideră că profilul în creștere al lui Kim Yo-jong fac parte dintr-o campanie publicitară orchestrată cu atenție de către mass-media de stat pentru a semnala că este pregătită pentru un rol mai important.

author avatar
Andreea Vlad