AcasăȘTIRI EXTERNEMutare de șah-mat în industria farmaceutică. Cine este partenerul din umbră al...

Mutare de șah-mat în industria farmaceutică. Cine este partenerul din umbră al companiei CureVac

Ministrul Economiei din Germania, Peter Altmaier a anunțat că guvernul german va cumpăra o participaţie de 23% la compania farmaceutică CureVac.

De menționat că această companie lucrează la un vaccin destinat Covid-19.

Potrivit lui Peter Altmaier suma cu care guvernul va intra în participație este de 300 de milioane de euro.

Acordul evaluează compania, care nu este listată la bursă, la 1,3 miliarde de euro.

Achiziţia are loc în urma unor tentative ale guvernului american de a cumpăra CureVac sau activele sale, în luna martie, care au provocat nemulţumirea Berlinului, Altmaier şi ministrul de Interne exprimându-şi sprijinul pentru ca această companie să rămână în proprietate germană.

Prin această acțiune, guvernul doreşte să consolideze sectoarele ştiinţelor vieţii şi biotehnologiei din Germania, iar Berlinul nu va avea nicio influenţă asupra strategiei de afaceri a CureVac.

Care este strategia guvernului german

„Guvernul federal german a decis să investească în această companie promiţătoare, deoarece se aşteaptă că acest lucru va accelera programele de dezvoltare şi va oferi CureVac mijloacele pentru a-şi valorifica întregul potenţial al tehnologiei sale”, a spus ministrul, adăugând că tranzacţia nu necesită aprobarea UE.

„Cu această investiţie ne propunem să oferim CureVac securitate financiară, astfel încât să poată continua să lucreze la producţia de vaccinuri cu aceeaşi dedicaţie”, a afirmat Altmaier într-o conferinţă de presă.

O sursă guvernamentală a spus că această investiţie reflectă îngrijorarea germană legată de dependenţa prea mare de furnizorii de  produse şi echipamente medicale din străinătate.

Dietmar Hopp, co-fondator al firmei de software SAP şi proprietar al unei pachet de acţiuni de peste 80% la CureVac, a declarat că niciunul dintre investitorii CureVac nu va vinde acţiuni guvernului, iar deţinerea lor va fi diluată în mod proporţional de acest acordul, potrivit adevărul .ro

author avatar
Eli Dan Davidescu