AcasăȘTIRI EXTERNEMural de Banksy, distrus de agenţii de la salubritate la nici o...

Mural de Banksy, distrus de agenţii de la salubritate la nici o zi de când a fost dezvăluit. „Motive de securitate”

BanksyMural de Banksy, distrus de agenţii de la salubritate la nici o zi de când a fost dezvăluit. „Motive de securitate”

Controversatul şi misteriosul artist britanic Banksy și-a dezvăluit o nouă operă prin care a vrut să ilustreze tema violenței conjugale.

Din păcate, muralul a fost distrus într-un timp foarte scurt de agenţi de salubrizare.

Banksy, mural pe tema violenței conjugale pe zidul unei clădiri din Anglia

Desenul, apărut pe zidul unei clădiri din Anglia, are în prim-plan o gospodină din anii ’50, cu un ochi vânăt şi un dinte lipsă. Femeia pare să-și împingă partenerul într-un congelator.

Obiectul este unul real, pus în fața unei proprietăți private, ceea ce atras atenția vecinilor. În plus, în jur erau împrăştiate mai multe lucruri, cum ar fi o tigaie veche, un scaun rupt şi o sticlă.

Muralul, intitulat „Valentine’s day mascara”, a fost revendicat de artist pe contul său de Instagram pe 14 februarie, dată la care numeroase ţări celebrează Ziua îndrăgostiţilor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Banksy (@banksy)

La orele prânzului însă, bărbaţi care s-au prezentat drept agenţi ai consiliului local Thanet, care administrează oraşul, au ridicat congelatorul vechi, precum şi alte obiecte, ceea ce a compromis mesajul operei referitor la violenţa în familie.

Municipalitatea a explicat că aparatul a fost ridicat „din motive de securitate întrucât se afla în spaţiul public”. „Congelatorul a fost predat şi va fi readus după ce va fi securizat. Vom contacta proprietarul pentru a discuta modalităţile de conservare a operei de artă”, au explicat oficialii.

author avatar
Andreea Vlad
529 afisari

4 COMENTARII

  1. Femeia pare să-și împingă partenerul în aluatul unei placinte, cu tot cu curva pe care o calareste.
    (e o metafora vizuala la „a baga in p. ma-sii”,
    baskyi asta nu are inspiratie)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger