AcasăȘTIRI EXTERNECorporațiile preiau controlul mass-media. Numire-surpriză în fruntea BBC!

Corporațiile preiau controlul mass-media. Numire-surpriză în fruntea BBC!

bbc newsMultinaționalele preiau controlul mass-media. Numire-surpriză în fruntea grupului BBC

Richard Sharp, fost bancher Goldman Sachs, va fi numit în funcția de președinte al grupului BBC, semn că marile corporații se pregătesc să preia controlul mass-media. Sharp va avea misiunea de a implementa un nou model de finanţare pe termen lung a radio-televiziunii publice britanice într-o perioadă marcată de intensificarea concurenţei şi a controlului politic.

Secretarul pentru Cultură, Oliver Dowden, a declarat că Sharp este „exact președintele de care BBC are nevoie acum”.

BBC se confruntă cu mari amenințări la adresa viitorului companiei

Sunt încrezător că va conduce reforme în grupul BBC pentru a se asigura că reflectă imparțial și servește nevoile tuturor părților din Marea Britanie și va evolua pentru a rămâne un succes global care este esențial pentru viața britanicilor în deceniile următoare”, a spus Dowden.

Noul preşedinte se va alătura grupului BBC într-o perioadă în care acesta se confruntă cu unele dintre cele mai mari ameninţări la adresa viitorului său de la înfiinţarea companiei, în urmă cu 98 de ani. În mod oficial, preşedintele BBC este numit de Casa Regală (în cazul de față, regina Elisabeta a II-a), la recomandarea Guvernului. El este responsabil cu menţinerea şi protejarea independenţei radio-televiziunii publice din Marea Britanie, finanţată printr-o taxă publică.

Boris Johnson nu e de acord cu taxa radio-TV

Prim-ministrul Boris Johnson şi-a exprimat scepticismul în legătură cu acea taxă radio-TV în contextul în care audienţele BBC sunt în scădere, iar serviciile de streaming, precum Netflix, se bucură de o popularitate tot mai mare.

Richard Sharp este un fost finanţator al Partidului Conservator şi a lucrat cu actualul ministru britanic de Finanţe, Rishi Sunak, la banca Goldman Sachs. Recent, el a devenit unul dintre consilierii ministrului Rishi Sunak.

Sharp îi va urma în această funcţie lui David Clementi, fost guvernator adjunct al Băncii Angliei, care va părăsi postul de preşedinte în luna februarie, după o activitate de patru ani. Potrivit BBC, David Clementi a primit un salariu de 100.000 de lire sterline pe an.

author avatar
Andreea Vlad
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger