AcasăȘTIRI EXTERNEMucegai, pete, termite, condens, infiltrații. Vila de 20 de milioane de dolari...

Mucegai, pete, termite, condens, infiltrații. Vila de 20 de milioane de dolari unde-și petrece Biden concediul

Mucegai, pete, termite, condens, infiltrații. Vila de 20 de milioane de dolari unde-și petrece Biden concediul / Foto: printscreen

Joe Biden și familia își petrect vacanța de vară într-o luxoasă vilă de 20 de milioane de dolari, situată pe malul mării, în Carolina de Sud, SUA, deținută de cea mai importantă donatoare democrată, Maria Allwin, văduva fondatorului fondului speculativ James Allwin.

Maria Allwin, mare donatoare democrată și VIP politic, găzduiește gratuit prima familie a SUA în această vilă din Kiawah Island, Carolina de Sud, din 2009. În prezent, aceștia își petrec vacanța acolo.

Mucegai, pete, condens

Locuința de pe plajă poate părea o bijuterie imaculată pe mica insulă din golf. Dar, într-un proces împotriva constructorilor ei, Maria Allwin a dezvăluit că proprietatea a fost afectată de dăunători și defecte de consftrucție – inclusiv în timpul șederii soților Biden.

O hotărâre a curții de apel din Carolina de Sud din 2019 detaliază nenumăratele defecte ale casei care au determinat-o pe Allwin, în vârstă de 66 de ani, să îi dea în judecată pe constructori. Proprietatea magnifică de 10.500 de metri pătrați de pe plajă a fost finalizată în 1994 de către antreprenorul general Russ Cooper Associates (RCA).

Hotărârea curții de apel a descris modul în care Allwin a fost alertată pentru prima dată de problemele casei de către un oaspete cazat acolo în 1999, care a observat peste o duzină de scurgeri și tapet care se desprindea, scrie Daily Mail. În următorii câțiva ani, locuința a fost afectată de „mucegai, fisurilor la ferestre, deteriorării ale pereților din rigips și a tapetului, petelor pe tavan, condens în subsol și podele din lemn masiv deformate”.

În 2006, când Maria Allwin a încercat să scoată casa la vânzare, un raport întocmit de Complete Inspection Services a constatat aceste defecte. Antreprenorii pe care i-a angajat i-au spus că multe dintre probleme se datorau probabil unei construcții inițiale defectuoase.

Termite, ciuperci care distrug lemnul

Dan Buffington, de la Buffington Homes, i-a spus lui Allwin în 2004 că „acoperișul a fost atât de prost instalat încât singura modalitate de a-l repara în mod corespunzător este înlocuirea lui”, la un cost de „peste 500.000 de dolari” și i-a recomandat să angajeze un avocat. Ani mai târziu, problemele au persistat. În mai 2010, un inspector a găsit încă „dovezi de termite, ciuperci active care distrug lemnul și elemente de lemn vizibil deteriorate”.

Abia în 2013, Allwin a decis să dea în judecată antreprenorii inițiali, RCA. A pierdut în primă instanță. Curtea de apel i-a respins și ea pretențiile în ianuarie 2019, confirmând hotărârea conform căreia a așteptat prea mult timp pentru a face reclamațiile, astfel încât termenul de prescripție a expirat.

În tot acest timp în care casa a fost afectată de dăunători, mucegai, și scurgeri, Allwin îi primea pe soții Biden acolo ca oaspeți pentru vacanțele lor pe insula Kiawah. Principalul donator democrat este un prieten apropiat al familei președintelui, a participat la dineuri de elită pentru strângerea de fonduri și chiar a reușit să aranjeze întâlniri cu președintele Barack Obama în 2014 cu un preaviz de doar câteva ore înainte, arată registrele de întâlniri de la Casa Albă.

Expuneri legate de boala Alzheimer

Potrivit înregistrărilor obținute de DailyMail din laptopul lui Hunter Biden, precum și din înregistrările oficiale din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte, soții Biden au vizitat insula Kiawah în august 2009, aprilie 2012, aprilie 2014, aprilie 2014, la sfârșitul lunii iunie 2015 și august 2015.

Nu este de mirare că Allwin a fost nerăbdătoare să rezolve problemele recurente de infiltrație a apei în casă, deoarece pericolele pentru sănătate legate de inhalarea mucegaiului și a ciupercilor au fost bine documentate. Expunerea îndelungată la mucegai a fost chiar legată de boala Alzheimer. Soții Biden, inclusiv Hunter Biden și soția sa, nu plătesc nimic pentru șederea lor, a relatat joi New York Post, citând o sursă apropiată de Prima Familie.

Allwin, care are case de mai multe milioane de dolari în Connecticut și Manhattan, împarte Aetos Capital cu fiul său Christopher Allwin – o firmă de gestionare a activelor cu 11,31 miliarde de dolari în administrare. Într-un interval de doar cinci ani, din 2014-18, fundația familiei sale a donat 1,9 milioane de dolari pentru cauze caritabile.

 

 

author avatar
Tudor Borcea